Bogdan Hossu, îi cere lui Orban să retragă proiectul de OUG privind reforma în domeniul sănătății

Bogdan_Hossu
Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” respinge accentuarea privatizării fondurilor publice de sănătate și solicită retragerea proiectului de Ordonanță de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prin care se reglementează accesul liber al spitalelor și clinicilor private la fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate.

În prezent, acestea pot implementa programe de sănătate doar dacă este depășită capacitatea furnizorilor publici.
„Banii colectați în fondurile publice de sănătate trebuie să fie folosiți în interesul bolnavilor, direcționați către servicii medicale, nu pentru a acoperi investițiile private din domeniu și a produce profituri” spun sindicaliștii.
În contextul în care în România, alocarea bugetară pentru sănătate este cea mai mică din Uniunea Europeană, direcționarea către sistemul privat a unor sume din ce în ce mai însemnate din acești bani publici erodează și va eroda și mai mult serviciile oferite de spitalele publice, va limita și mai mult accesul populației la serviciile de sănătate și va accentua decalajul dintre săraci și bogați.
Cunoaștem nemulțumirile populației privind dotările multora dintre spitalele publice și accesul la servicii de calitate. Dar acest lucru se va accentua și nu va fi rezolvat prin direcționarea unei sume și mai mari din fondurile publice către furnizorii privați de sănătate.
Având în vedere că fondurile alocate pentru programele naționale de sănătate nu vor crește, o mare parte dintre pacienții care sunt tratați în unitățile de stat vor fi direcționați către spitalele private, unde vor fi în situația de a plăti suplimentar sume pe care doar foarte puțini și le vor permite.
Federațiile membre din domeniul sănătății din cadrul CNS “Cartel ALFA” au identificat o serie de soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale din sistemul public de sănătate, pe care le-au transmis de-a lungul timpului ministerului. De la acestea – și urmărind cu prioritate scopul îmbunătățirii accesului populației la servicii de calitate și finanțate corespunzător – trebuie pornită discuția pentru orice inițiativă de reglementare în domeniul sănătății.
Reglementarea unei chestiuni vitale pentru populație prin Ordonanțe de urgențe, mai ales în condițiile în care actualul guvern a dat jos guvernul anterior invocând excesul de ordonanțe, este incorect și imoral.
Solicităm ca, înainte de a schimba politicile în domeniul serviciilor publice de interes general, a destinației banilor pentru acestea, precum sănătatea sau educația, orice propunere să fie discutată și dezbătută în cadrul Consiliului Național Tripartit de Dialog Social”, se arată în expunerea de motive a proiectului de ordonanţă care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bogdan Hossu, îi cere lui Orban să retragă proiectul de OUG privind reforma în domeniul sănătății”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI