Bugetarii nu vor mai avea zile libere suplimentare

Bugetarii_nu_vor_mai_avea_zile_libere
Guvernul va trebui să stabilească anual, începând cu 2020, zilele libere suplimentare de care vor beneficia bugetarii în următoarele 12 luni.

Termenul legal a trecut. Acest lucru înseamnă că bugetarii nu se vor mai putea bucura, de acum înainte, de celebrele ”punți”. Mai simplu spus, nu vor mai avea zile libere suplimentare.
Legea nr. 153/2019 a venit, anul trecut, cu o nouă obligație a Guvernului. Este vorba despre stabilirea anuală a liberelor suplimentare pe care le vor primi angajații de la stat în anul în curs, până cel târziu la jumătatea lunii ianuarie.
Având în vedere că termenul limită pentru luarea unei decizii în acest sens a trecut, bugetarii vor beneficia în 2020 doar de liberele legale pentru toți salariații, nu și de unele suplimentare, informează dcbusiness.ro.
În afară de puntea din data de 3 ianuarie 2020, care a trecut deja, liberele legale din acest an pică fie în timpul weekendului, adică sâmbătă sau duminică, fie în completarea weekendului, adică vineri, luni sau chiar luni și marți.
Această schimbare a apărut ca să existe predictibilitate în sectorul public, care să ajute bugetarii să își programeze și să își organizeze minivacanțele, firmele private – care au obligații legale de îndeplinit în relația cu statul, dar și firmele sau operatorii din turism.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bugetarii nu vor mai avea zile libere suplimentare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI