Bun venit ambasadorului Karsten Vagn Nielsen în noul său mandat

Ambasadorul_Karsten_Vagn_Nielsen

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a Ambasadorului agreat al Regatului  Danemarcei în România, Karsten Vagn Nielsen

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit în audienţă, astăzi 18 august 2014, pe Karsten Vagn Nielsen, ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
În cadrul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri europene a urat succes ambasadorului Karsten Vagn Nielsen în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti.
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa diversificării şi consolidării dialogului politico-diplomatic, cu impact pozitiv asupra relaţiilor economice, culturale şi sociale.
Ambii interlocutori au convenit asupra faptului că relaţia bilaterală dispune de un potenţial important de sporire a investiţiilor daneze în România, în special în domeniul agricol, al energiei regenerabile şi protecţiei mediului, cu accent pe intensificarea schimburilor comerciale.
A fost relevată consolidarea cooperării dintre România şi Regatul Danemarcei în domeniul afacerilor europene, precum şi necesitatea intensificării acesteia în domeniile de interes comun, în special cele privind siguranţa energetică.
De asemenea, a fost subliniat faptul că relaţiile bilaterale între România şi Regatul Danemarcei, în calitate de state membre UE şi aliate în cadrul NATO, sunt foarte bune, bazate pe o cooperare strânsă la nivel european şi euro-atlantic.
Referitor la criza din Ucraina, cei doi oficiali au reiterat faptul că este necesară o soluţie politică sustenabilă şi, că în acelaşi timp, UE trebuie să fie pregătită pentru adoptarea de măsuri sancţionatorii suplimentare, în situația în care Federaţia Rusă nu va contribui activ la de-escaladarea situației.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bun venit ambasadorului Karsten Vagn Nielsen în noul său mandat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI