CALENDARUL examenelor de certificare a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar

Graficele de desfasurare a examenelor
Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a aprobat graficele de desfășurare a examenelor de certificare a calificării profesionale pentru absolvenții învățământului profesional din anul școlar 2017-2018.

Astfel, absolvenții învățământului postliceal organizat în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (calificări profesionale: agent de poliție, agent de poliție de frontieră, aubofițer de jandarmi, subofițer de pompieri și protecție civilă, maistru militar auto – nivelul 5 de calificare) au la dispoziție două sesiuni: decembrie 2017 (pentru promoția 2016-2017) și iulie 2018 (pentru promoția 2017-2018).
Prima sesiune se desfășoară între 7 și 20 decembrie 2017, iar a doua între 5 și 19 iulie 2018.
Absolvenții învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) își pot obține certificatele de calificare profesională în sesiunea ianuarie – februarie 2018, mai exact în perioada 29 ianuarie – 14 februarie 2018.
În același timp, absolvenții stagiilor de pregătire practică (nivelul 3 de calificare) vor susține probele de examen în intervalul 14-15 mai 2018, rezultatele fiind afișate în data de 16 mai.
Pentru certificarea calificării maiștrilor militari (nivel 5), calendarul include perioada 4 iunie – 20 iulie 2018, în vreme ce pentru calificarea profesională asistent medical generalist (învățământ postliceal – nivel 5 de calificare), examenele sunt programate în perioada 6 – 23 august 2018.
Examenele constau în susținerea unor probe practice și scrise. Detalii referitoare la calendarele de examen aferente tuturor calificărilor profesionale pe carele pot obține absolvenții din învățământul profesional în anul școlar 2017-2018 pot fi consultate în ordinul de ministru propriu-zis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “CALENDARUL examenelor de certificare a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI