Campanie de constientizare a riscului de diabet la copii si adolescenti marcata la Constanta

Asociaţia copiilor și tinerilor cu diabet ”Sweet Land” au demarat proiectul „Fii stăpânul greutății tale!” în vederea conștientizării publicului cu privire la excesul ponderal și recunoașterea obezității ca fiind o afecțiune cronică.

Fii stapanul greutatii tale
Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet din județul Constanța ”Sweet Land”, Radio Constanța – organizatori, împreună cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici, Universitatea „Ovidius” prin Facultatea de Medicină, au demarat proiectul: „Fii stăpânul greutății tale!”.
Fii stapanul greutatii tale2Acesta se derulează în perioada 14 aprilie -30 iunie și are loc în contextul incidenței crescute a obezității la copii și adolescenți, una din cauzele diabetului zaharat și a altor afecțiuni cronice.
Sâmbătă, 16 aprilie, între orele 12-17, la Maritimo Shopping Center, medicii rezidenți și voluntarii Sweet Land au realizat măsurătorile și testările (IMC și glicemie), cu focus special pentru copiii de 10 – 16 ani supraponderali / obezi.
35 de familii prezente în mall au primit informațiile necesare și, dintre aceștia, 20 de tineri cu risc de obezitate (cu nivelul glicemiei în limitele normale!) se vor adresa medicului pentru mai multe investigații, pentru dietă și program de viață sănătos.
Asociația ”Sweet Land” își propune încă două acțiuni de acest fel în lunile mai (22 mai este chiar Ziua Europeană a Obezității) și iunie. Parteneri: Rotary Club Cetatea Tomis, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Maritimo Mall Constanța.

Asociaţia Sweet Land Constanţa este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în anul 2008. Echipa care se implica în ajutorarea copiilor și tinerilor insulino-dependenți  lucrează voluntar. Până în prezent are 130 de membri: copiii şi tinerii insulino-dependenţi din judeţul Constanţa, părinţi, cadre medicale, elevi,  studenţi voluntari şi jurnalişti.  Sweet Land Constanţa face parte din Federaţia Asociaţiilor Persoanelor cu Diabet Zaharat din România si din Federația Volum care dezvoltă voluntariatul în România.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Campanie de constientizare a riscului de diabet la copii si adolescenti marcata la Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI