Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Carmen Dan anunţă dotarea structurilor MAI de pe litoral pentru depistarea consumului de stupefiante şi băuturi alcoolice

Carmen_Dan_in_vizita_la_Constanta3
Astăzi, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, împreună cu secretarul de stat pentru relația cu prefecturile, Adrian Petcu au fost prezenți la o întâlnire de lucru cu reprezentanții structurilor teritoriale ale MAI, în vederea verificării modului în care este abordat din punct de vedere operativ sezonul estival 2019.

La această importantă întâlnire au mai participat cei doi subprefecți ai județului Constanța dar și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.
Tema principală a discuției a vizat prevenirea și combaterea consumului și valorificării stupefiantelor, fapt pentru care Inspectoratele Județene de Poliție vor fi echipate, în perioada următoare, cu dispozitive de depistare a consumului de droguri, la nivelul județului Constanța, IPJ Constanța având deja alocate patru astfel de aparate.Carmen_Dan_in_vizita_la_Constanta2Carmen Dan, a anunţat că urmăreşte dotarea structurilor MAI cu aparate pentru depistarea consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice, în perspectiva noului sezon estival, pentru combaterea şi prevenirea acestor fenomene.
„Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii structurilor ministerului pentru a ne asigura că suntem bine pregătiţi pentru sezonul estival. Este deja în practica conducerii ministerului să ne preocupăm în această perioadă şi să ne asigurăm că avem acel nivel de pregătire, satisfăcător în primul rând pentru cetăţeni, pentru că lor li se adresează serviciile pe care le prestează angajaţii ministerului. M-a interesat în primul rând să ştiu că suntem bine organizaţi şi bine pregătiţi pe două componente. O componentă importantă pentru mine este aceea a prevenirii şi combaterii traficului şi consumului de stupefiante şi am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le-au concepute pentru această perioadă, deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice şi am solicitat multă atenţie în planuri comune, inclusiv cu structura de parchet competentă, pentru a avea şi rezultate bune, cu atenţie mare în zona staţiunilor de pe litoral în care vom avea turişti foarte mulţi, atenţie mare în zona cluburilor. Sunt zonele vulnerabile cunoscute de structurile ministerului. Deci întărirea acestei componente preventive prin această abordare pro-activă este foarte importantă şi în planul gestionării ordinii publice, bineînţeles toate celelalte măsuri care ţin de fluidizarea traficului atât rutier, cât şi în zona de frontieră”, a afirmat ministrul Carmen Dan, la sfârşitul întâlnirii cu reprezentanţii din teritoriu.
Carmen Dan a mai spus că problema legată de substanţele stupefiante este o preocupare a autorităţilor din zonă.
„Urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi organizaţiilor neguvernamentale de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că efortul trebuie să fie conjugat”, a mai spus Carmen Dan. (Sursa foto: tomisnews.ro)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan anunţă dotarea structurilor MAI de pe litoral pentru depistarea consumului de stupefiante şi băuturi alcoolice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI