Carmen Dan către studenți: A fi ofițer în MAI presupune asumare și responsabilitate

Carmen Dan La depunerea juramantului
Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus studenţilor Academiei de Poliţie, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului militar, că a fi ofițer în MAI presupune asumare și că există persoane care pot fi mai ușor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în MAI.

Așa cum impune un astfel de moment unic în viață și extrem de emoționant. Am participat cu inima deschisă la acest eveniment și, pentru că am considerat că au trecut deja testul maturității, nu m-am ferit să le transmit câteva mesaje adaptate contextului public actual, în care Ministerul Afacerilor Interne este ținta unor atacuri repetate, care pot genera diminuarea încrederii populației în această instituție fundamentală a statului. Am subliniat faptul că a fi ofițer în Ministerul Afacerilor Interne presupune asumare! Există persoane care pot fi mai ușor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în MAI. Le-am cerut să nu lase pe nimeni să îi timoreze, atât timp cât au conștiința împăcată și acționează în concordanță cu prevederile legale în vigoare. Nimeni nu este mai presus de lege și respectarea ei este singura garanție și, în același timp, singura protecție„, a spus ministrul Carmen Dan, în discursul de la ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie.
A fi ofițer în Ministerul Afacerilor Interne mai presupune și responsabilitate! Această însușire este una foarte puternică și o regăsim numai la oameni puternici. Ea se dezvoltă în timp, începând din copilărie și se consolidează pe parcursul vieții. Dar, poate cel mai important, ea se demonstrează mai ales în situații cheie. I-am îndemnat pe tinerii studenți să fie responsabili din principiu, nu pentru că le cere cineva. O carieră parcursă cu fruntea sus și coloana vertebrală dreaptă este una de succes. Nu în ultimul rând, am subliniat faptul că a fi ofițer în Ministerul Afacerilor Interne presupune curaj și altruism! Instinctul de autoapărare primează în cazul majorității oamenilor și este greu să învingi firea umană. Cu toate acestea, există multe exemple de pompieri, jandarmi, polițiști sau polițiști de frontieră care și-au pus propria viață pe plan secund pentru a-și salva semenii. Ei reprezintă adevărate repere profesionale! Am convingerea că bobocii noștri vor prelua tot ce e mai bun de la mentorii lor, vor adapta la propria personalitate ceea ce au preluat și, astfel, vor deveni profesioniștii de care să fim mândri„, le-a mai spus Carmen Dan tinerilor studenți,
Aproape 600 de studenți de anul I ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au depus astăzi Jurământul Militar, într-un cadru festiv. (Sursa foto: Facebook)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan către studenți: A fi ofițer în MAI presupune asumare și responsabilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI