Carmen Dan despre situatia româncelor ce ar fi fost abuzate în Italia

Carmen Dan
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că în Italia a fost deschisă o anchetă penală, ca urmare a informațiilor apărute în presă privind româncele care ar fi fost exploatate și abuzate în ferme și sere din Sicilia, informează Agerpres.

Întrebată dacă dacă a primit informații legate de modul în care femeile au ajuns să lucreze în localitățile din sudul Italiei, Carmen Dan a răspuns:
„Noi facem demersuri susținute în acest sens.Acea delegație este acum în Republica Italia. Din ce știm de la atașatul de interne al ministerului, aflat acolo, există o anchetă penală, care acum este în fază de cercetare preliminară, motiv pentru care informațiile sunt confidențiale”, a spus ea.
De asemenea, a adăugat Carmen Dan, cazul rămâne în atenția Internelor.
„Rămâne în atenția noastră și, ca precizare, noi reacționăm imediat și alocăm resursele necesare ori de câte ori, de pe teritoriul altui stat, suntem solicitați să intervenim pe cooperare în activitatea polițienească. N-a venit o asemenea solicitare, dar sunt convinsă că și urmare a acestui demers vom găsi soluții pentru a rezolva cât mai bine și cât mai repede această problemă”, a mai spus Carmen Dan.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a adăugat că premierul va primi un raport final la încheierea respectivei deplasări. „Una dintre concluziile discuțiilor este (…) că se va propune și se va lucra la crearea unui centru de asistență pentru victime. Este în stadiul de discuție în acest moment. Așteptăm concluziile acestei misiuni”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan despre situatia româncelor ce ar fi fost abuzate în Italia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI