Carmen Dan: ”Sunt lideri de opinie care au incitat la violentă”

Ministrul Carmen Dan
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat vina pe liderii de opinie în legătură cu violențele care au avut loc la protestul de miercuri seara, din Piața Victoriei.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, după incidentele violente de la protestul care a avut loc miercuri seară în Piaţa Victoriei. În prezent, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
”Sunt lideri de opinie care au instigat la violențe. Mircea Marian, Ovidiu Vanghelie, Robert Turcescu, Emilia Șercan au instigat la violențe pe rețelele de socializare. Ne-am confruntat cu situații în care numerele de telefon ale miniștrilor au fostate pe rețelele de socializare. Și eu am avut telefonul blocat”, a spus Carmen Dan.
„Forţele de ordine nu au răspuns provocărilor. S-a acţionat gradual, prin utilizarea progresivă a mijloacelor de intervenţie din dotare, în final a gazelor lacrimogene. Au fost identificate persoane care aveau asupra lor arme albe. 79 de persoane au fost conduse la secţiile de poliţie, o persoană are dosar penal pentru detinerede droguri de mare risc şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, 78 de persoane pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale şi un avertisment scris. Din verificări a rezultatc a 3 persoane sunt membri ai galeriilor de fotbal. 8 jandarmi au fost răniţi, 3 au fost transportaţi la spital, 4 protestatari au fost răniţi, a declarat ministrul Dan.
În legăturăcu incidentele din Piața Victoriei de miercuri seara, Dan a spus că cu a primit informări legate de provocare, dar șefu Poliției și un secretar de stat au primit SMS-uricu prezența ultrașilor la proteste. Huliganii aveau arme albe și sticle incendiare la ei. Nu fac această declarație ca răspuns la ce a spus domnul Klaus Iohannis, ci vreau să îi informez pe români”.
„În această situaţie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Ştefu Viorel şi Bogdan Despescu – IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată în 2014 şi Legii nr. 14/1992, SRI are competenţe pentru obţinerea de date necesare prevenirii şi contracarării activităţilor extremiste. Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală”, se arată într-un comunicat de presă al SRI.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan: ”Sunt lideri de opinie care au incitat la violentă””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI