Cati bani au cheltuit romanii de Sarbatori in pensiunile din tara

poiana_brasov_2015

Numărul românilor care şi-au permis să îşi petreacă Crăciunul şi Revelionul în pensiunile din ţară a fost în creştere cu 5% faţă de anul trecut. Astfel, peste 140.000 de români au cheltuit peste 100 milioane lei (22 de milioane de euro) pentru minivacanţa de Crăciun sau de Revelion în pensiunile, vilele turisice şi motelurile de la ţară, potrivit datelor ANTREC.
Pensiunile şi vilele turistice din ţară au fost ocupate în proporţie de 80% de Revelion, iar de Crăciun gradul de ocupare s-a situat la 60-65%, arată datele ANTREC.
Durata medie a minivacanţei într-o pensiune rurală a fost de 4 zile pentru Crăciun şi de 5 zile pentru Revelion.
În perioada Crăciunului, în structurile de cazare din zona rurală s-au cazat aproape 60.000 de turisti, iar de Revelion au venit în jur de 80.000 de persoane, potrivit calculelor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).
Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.
Datele ANTREC arată că s-au păstrat tendinţele din anii trecuţi, astfel că cei mai mulţi turişti au ajuns în zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Braşov), Albac, Arieseni (Alba) Rucăr-Dâmbovicioara (Argeş), Mărginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmaţiei (Maramureş), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Băile Balvanyos (Covasna), Durău (Neamt), Lepşa (Vrancea), Sărata Monteoru (Buzău) şi staţiunile de pe Valea Prahovei.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cati bani au cheltuit romanii de Sarbatori in pensiunile din tara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI