Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cazinoul va fi transferat de la municipalitate la Compania Națională de Investiții

radu-mazare_2014

În ședința de Consiliu Local de ieri, s-a decis să se mai dea o șansă salvării Cazinoului. În unanimitate, consilierii au votat ca acesta să fie transferat Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reabilitat. Potrivit primarului Constanței, Radu Mazăre, costul reparațiilor este de cel puțin 10 milioane de euro, sumă ce ar fi putut fi investită de firme private. Mazăre a menționat însă că nu mai caută potențiali investitori, de teama de a nu i se aduce diverse acuzații de către procurorii DNA, „În aceste condiții discutând cu vicepremierul Liviu Dragnea despre efectuarea reabilitării cazinoului de către administrația centrală. Dacă aș fi reparat cazinoul cu bani de la primărie și aș fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toți cetățenii orașului și cetățenii României reparăm o clădire. Am încercat să fac acest lucru cu investitori privați, știți foarte bine că am fost în Elveția, am avut nenumărate contacte și cu chinezi, cu un fond de investiții gestionat de niște ruși, dar m-am oprit. M-am oprit de frică, pentru că renovarea și punerea pe roate a acestui cazinou ar fi însemnat o licitație. Dacă ar fi avut loc această licitație și ar fi câștigat-o o companie cu care eu aș fi vorbit anterior, încercând să-i conving să vină să bage banii aici, în mod categoric procurorii DNA mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară. Ar fi spus că am aranjat această licitație„, a spus Mazăre înaintea începerii unei ședințe a Consiliului Local Municipal.
El a precizat că a stopat astfel orice discuție cu vreun potențial investitor privat.
Și nici nu mai plimb niciun investitor privat prin Constanța până când nu se schimbă situația în România. (…) Așa stând lucrurile și, neputând contacta, neputând ademeni niciun investitor privat, de frica procurorilor (…), am discutat cu vicepremierul Dragnea și i-am spus este o problemă a orașului și a țării, ‘haide să vedem dacă nu puteți să o finanțați cu bani de la Guvern„, a afirmat primarul.
Potrivit acestuia, la investiția de peste 10 milioane de euro pentru reparații va mai fi nevoie de circa 5 milioane de euro pentru dotarea cazinoului, bani despre care nu se poate spune dacă vor putea fi recuperați.
Când s-or întoarce acei bani, Dumnezeu cu mila. Că și acum 60-70 de ani, primăria a băgat bani să construiască acest cazinou și nu a recuperat nici măcar 10% din ei. Și atunci a fost scandal că de ce au fost băgat banii publici în cazinou„, a afirmat primarul Constanței.
Mazăre a spus că, după ce va fi reabilitat, lucrări ce trebuie finalizate în 24 de luni, cazinoul va fi transferat din nou către administrația locală, municipalitatea neștiind încă ce tip de activitate se va desfășura în incinta cazinoului.
El va fi transferat Companiei de Investiții, ca să bage bani statul român, pentru că lui Mazăre îi este frică să discute cu investitori privați ca să nu fie acuzat de procurori că a discutat cu ei și ulterior aceștia au câștigat licitația. După ce-l va reabilita Compania Națională de Investiții, dacă o să mai fie un guvern doritor să bage banii în cazinoul de la Constanța, că s-ar putea să se schimbe guvernul și să nu mai vedem niciun ban în vreun obiectiv de la Constanța, el se întoarce la municipalitate și noi o să decidem ce facem cu el. Poate facem cazinou, dacă nu… facem un muzeu și asta-i viața. (…) Nu știu ce destinație va avea (…), nu știu cine îl va opera, cine va aduce jucători, pentru că la ora actuală legislația în România este restrictivă privitor la cazinouri. Trebuie ca cineva să bage banii acolo și să-i și scoată, trebuie ca cineva să aducă jucători„, a afirmat primarul Constanței.
Tot în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi au fost aprobate două proiecte privind transferul unor terenuri de pe strada Badea Cârțan tot către Compania Națională de Investiții pentru realizarea unui bazin olimpic de înot și a unei Săli Polivalente ultra-moderne.
Predăm o bucată de teren, bucata cu bazinul, acela infect pe care îl știe toată lumea către Compania Națională de Investiții pentru a realiza un bazin olimpic de înot cu zece culoare de 50 de metri lungime. Cealaltă bucată de teren o vom transmite în vederea realizării unei Săli Polivalente”, a afirmat Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța.
Sala Polivalentă care urmează să fie construită la Constanța va fi cea mai modernă din România: va avea 5.000 de locuri și va putea găzdui orice fel de eveniment. În acest fel se dorește extinderea sezonului estival la malul mării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cazinoul va fi transferat de la municipalitate la Compania Națională de Investiții”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI