CE clasează o procedură de infringement împotriva României pe domeniul Păduri

comisia europeana
Comisia Europeană a clasat o procedură de infringement declanșată împotriva României pentru management defectuos în domeniul Păduri, care ar fi însemnat penalități de până la 200.000 euro în fiecare zi suportate din bugetul de stat, a anunțat luni Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în urma unei informări venite din partea Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

„Când am preluat mandatul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în noiembrie 2015, una din nenumăratele probleme pe care le-am găsit la Minister a fost și situația de pre-infringement în care se găsea România pe domeniul forestier, unde țara noastră primise un ultimatum de la Comisia Europeană. Clasarea acestei proceduri a fost o prioritate pentru noi”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.
Declanșarea infringementului ar fi însemnat penalități de până la 200.000 euro în fiecare zi, până când România s-ar fi conformat cu legislația europeană, iar costurile pentru plata amenzilor ar fi fost suportate din Bugetul de Stat.
„Împreună cu o echipă mică dar foarte dedicată, am depus eforturi extraordinare în acest an pentru a elabora și implementa un pachet de măsuri ample, care să pornească o reformă adevărată în felul în care gospodărim pădurile României, un capital cu valoare inestimabilă pentru noi toți. Munca, perseverența și competența au dat roade, și Comisia Europeană a apreciat pozitiv rezultatele noastre, închizând clauza de infringement împotriva României”, a adăugat ministrul Cristiana Pașca Palmer.
Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a informat MMAP, în data de 29 septembrie 2016, asupra deciziei Comisiei Europene de clasare a acestei proceduri de infringement, care viza neîndeplinirea obligațiilor ce revin statului român din Regulamentele europene de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse de lemn, precum și cele referitoare la instituirea unui regim de licențe FLEGT pentru importurile de lemn în Comunitatea Europeană. (Agerpres)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “CE clasează o procedură de infringement împotriva României pe domeniul Păduri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI