Ce taxe si impozite vom avea din 2016 în Constanta

Sedinta Consiliu Constanta
Foto: Replicaonline.ro

Localnicii din Mamaia nu vor mai plăti taxa de promovare a staţiunii, introdusă de Consiliul Local Constanţa în urmă cu doi ani, iar persoanele juridice vor achita doar jumătate din valoarea acesteia, a anunţat, vineri, primarul interimar Decebal Făgădău.
Am propus două măsuri: eliminarea taxei de spaţii verzi, iar după o analiză încasări-cheltuieli am propus eliminarea taxei de promovare pentru persoanele fizice, reducerea cu 50 la sută a taxei de promovare plătită de agenţii economici. Pentru cei care au terenuri de sport în Mamaia, tocmai pentru a-i încuraja să le ţină am introdus o taxă de 50 de lei, care era de 4.000 de lei, ca un semnal de încurajare a activităţilor sportive şi ca o intenţie fermă a Consiliului Local de păstrare a destinaţiilor terenurilor sportive”, a declarat Decebal Făgădău.
În schimb, Făgădău a precizat că din cauza noului cod fiscal apar taxe mai mari, ca de exemplu: apare impozitul pe terenul de sub casă.
De asemenea, taxa de linişte va fi eliminată de anul viitor pentru agenţii economici din Portul Constanţa deoarece aceştia plătesc servicii de pază prin contractul pe care îl au încheiat cu Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
Făgădau a propus şi modificarea taxei de linişte pentru agenţii economici cu spaţii comerciale. Astfel, agenţii economici cu spaţii cuprinse între 100 şi 150 de metri pătraţi vor plăti 500 de lei în loc 1.100 – 1.400 de lei, în funcţie de tipul de activitate.
Constănțenii vor plăti mai puțin pentru ridicarea și depozitarea gunoiului. Asta pentru că taxa de habitat, din care se asigură toate serviciile de curățenie a orașului, va avea valoarea unitară de 3 lei de persoană pe lună. Până acum, cuantumul acestei obligații fiscale era cuprins între 3 lei și 10 lei de persoană pe lună, în funcție de venituri. Prin această modificare, peste 215.000 de constănțeni vor plăti mai puțin pentru salubritate. Modificările la sistemul de impozite și taxe ce va fi aplicat în 2016 îi vizează mai mult pe agenții economici. Practic, firmele care își desfășoară activitatea în Portul Constanța nu vor mai plăti taxa de liniște, dat fiind faptul că ele deja achită către conducerea portului o taxă pentru pază.
Taxa de promovare a staţiunii Mamaia a fost aprobată de Consiliul Local Constanţa în urmă cu doi ani şi jumătate. Conform hotărârii, hotelurile şi cazinourile plăteau 4.000 de lei pe an, unităţile de alimentaţie publică – 3.500 de lei pe an, moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, pensiuni turistice şi pensiuni agroturistice – 3.000 de lei pe an, farmaciile, atelierele foto, atelierele de jocuri, spălătoriile auto – 2.000 de lei pe an, comerţul ambulant este taxat cu sume cuprinse între 400 şi 1.000 de lei pe an, iar pentru o locuinţă taxa era 100 de lei pe an. Din fondurile strânse cu această taxă se asigură promovarea staţiunii Mamaia şi organizarea diferitelor evenimente.
Tot în cadrul şedinţei de vineri se va aloca suma de 51.500 lei brut din bugetul local pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali constănţeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanţa, care au obţinut performanţe deosebite la competiţia internaţională Campionatul European de Tenis de Masă Seniori de la Ekaterinburg (Rusia). Şi alţi sportivi vor fi premiaţi. Astfel, consilierii au alocat suma de 36.370 lei brut pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali constănţeni din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, care au obţinut în anul 2015 performanţe deose-bite la competiţiile internaţionale oficiale. De asemenea, un alt proiect de hotărâre vizează alocarea sumei de 157.200 lei brut din bugetul local pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali constănţeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanţa care au obţinut performanţe deosebite la competiţia internaţională „Campionatul European de Gimnastică Aerobică – seniori şi juniori – Elvas/Portugalia”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ce taxe si impozite vom avea din 2016 în Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI