CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură

Microcredite pentru agricultura
Microcreditele sunt destinate susținerii fermelor de familie și facilitării accesului la finanțare al fermierilor.

CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură, în urma convenției încheiate cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru derularea sumelor puse la dispoziție din Fondul pentru microcreditare în agricultură, constituit la dispoziția ministerului, conform OUG 43/ 2013.
Microcreditele sunt destinate susținerii fermelor de familie și facilitării accesului la finanțare al fermierilor, precizează CEC Bank într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Banca beneficiază de un fond în valoare de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării după utilizarea integrală a acestei sume.
Din fondul pus la dispoziţie de MADR, clienţii eligibili pot contracta de la CEC Bank următoarele tipuri de finanţări:
– credite pentru investiţii în domeniul agricol, în valoare de maximum 15.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 120 de luni;
– credite pentru asigurarea contribuţiei proprii aferente proiectelor de investiţii selectate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în valoare de până la 75.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de maximum 120 de luni;
– credite pentru susţinerea realizării producţiei agricole, în valoare maximă de 25.000 euro, în echivalent lei, pe o perioada de creditare de maximum 24 de luni.
Avantajul principal al finanțărilor acordate prin Convenția de lucru încheiată între CEC Bank și MADR îl constituie costurile competitive, ce permit clienților eligibili un acces facil la finanțare.
În prezent, dobânda este de 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului și comisionul de evaluare a garanțiilor.
Facilitățile beneficiază de garanție emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de maximum 80% din valoarea creditului, plus alte garanții din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicita contribuție proprie și există posibilitatea obținerii unei perioade de grație.
Prin lansarea acestor microcredite, CEC Bank își consolidează poziția de partener strategic în susținerea sectorului agricol. Venim astfel în sprijinul clienților eligibili cu produse de finanțare în condiții de cost extrem de avantajoase, în scopul creării de noi oportunități de dezvoltare intensivă și extensiva a agriculturii„, arată Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI