Cei doi cetăţeni, bulgar si cipriot, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Calauze retinute
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au definitivat cercetările în cazul celor doi cetățeni, bulgar şi cipriot, care transportau pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, 69 cetăţeni irakieni.

Persoanele în cauză și materialul probator au fost prezentate în cursul după amiezii de ieri Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor traficanți.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul ambarcaţiunii suspecte din Marea Neagră, interceptată duminica, 13 august a.c.
După declanşarea procedurilor specifice de escortare a ambarcaţiunii la sediul Grupului de Nave Mangalia, unde au fost desfășurate activități de debarcare, triere şi evaluare medicală, alături de reprezentanţi ai I.S.U. Dobrogea și I.J.J. Constanţa, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.
Astfel, a rezultat că ambarcaţiunea „Emek 1” era condusă de cetăţeanul cipriot Petros P., în vârstă de 41 ani, ajutat de cetăţeanul bulgar Petar S., în vârstă de 48 de ani, cei doi plecând împreună cu grupul de migranţi în data de 11august 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.
În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 69 de cetateni irakieni, adulţi şi copii, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre Italia.
Cele două călăuze sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasa a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă de pe langa Curtea de Apel Constanta, iar în data de 17.08.2017 cei doi bărbați au fost prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.
Totodată, întregul grup de migranţi din Irak a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cei doi cetăţeni, bulgar si cipriot, arestaţi preventiv pentru 30 de zile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI