Cei mai buni bucatari s-au intrecut in prepararea pestelui si a fructelor de mare

Festivalul Pestelui 0003
Cu rețete bine cunoscute sau invenții proprii, bucătarii care au venit la Festivalul Peștelul și a Fructelor de mare, i-au surprins și pe gurmanzi, nu doar prin gust ci și prin felul în care au asociat preparatele și le-au aranjat.

La această ediție a Festivalul Peștelui și a Fructelor de Mare au fost prezente la concurs un număr de 14 restaurante din Mamaia, Năvodari și București, brand-uri de vinuri, cafea, două cofetării și câțiva sponsorii, printer care: Moara Veche Cumpăna, Cofetăria Angelo (Tulcea), Daisy Delice, Monin, Unifood, Caviar Concept, Stalinskaya și Unilever Food Solutions.

Festivalul Pestelui 0001
Cei mai pricepuți bucătari de pe litoral au pregătit cele mai savuroase rețete pescărești cu ocazia Festivalului Peștelui și al Fructelor de mare. La concurs a fost reprezentat și orașul Năvodari, care au câștigat medalia de aur, în prima ediție a festivalului, astfel că și la această ediție au încercat să se facă remarcați.
Asociaţia Litoral-Delta Dunării, Asociaia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi Restaurantul Dorna au organizat marţi, 17 mai 2016, „Festivalul Peştelui şi al fructelor de mare“ o competiţie profesională cu preparate din peşte şi fructe de mare.

Festivalul Pestelui 0066
Publicul prezent în număr mare a avut ocazia să deguste mâncarea tradițional-pescărească cu produse mai exclusiviste, specialități cu fructe de mare și vinuri pe măsură. Printre delicatesele care s-au aflat pe platouri se numără și ruladă de rechin cu somon, mousse de șalău cu ghimbir și spanac, plachie bucovineană, clătite cu pastă de somon și cacao, borș de pește, ciorbă scocica sau zacuscă de pește.

Festivalul Pestelui 0071
Festivalul Peștelui și a Fructelor de mare este un eveniment cu care deschidem seria competițiilor și festivalurilor gastronomice în stațiunile de pe Litoral în această vară. Ne propunem să atragem tot mai mulți bucătari și restaurante să ofere turiștilor noștri bucătărie autentică dobrogeană, în care să includă tot mai mult pește și fructe de mare. Turiștilor noștri le adresăm astfel, o invitație să vină pe litoral acasă, în România, pentru a consuma pește proaspăt de Marea Neagră și pentru a se convinge că, acasă au la dispoziție preparate proaspete și servicii culinare de excepție”, a declarat Corina Martin, Președinte al Asociației Litoral – Delta Dunării.
Participanții au intrat în concurs cu mai multe feluri de mâncare: borș de pește românesc, pește la grătar, creveți, calamari sau caracatiță.

Festivalul Pestelui 0040
Bucătarii au oferit celor prezenți informaţii despre calităţile diferitelor specii de peşti și au împărtășit secretele unor rețete conscrate. De asemenea, vizitatorii au avut parte de un live cooking show prezentat de chef executive la Unilever Food Solutions Laszlo Szabolcs, care a urmat cursurile de Pictură, însă a luat decizia să schimbe pensulele pe cuțitele de bucătărie unde a oferit un spectacol culinar de zile mari. ”Am recreat valurile Mării Negre, din piure de țelină, piure de creveți și blue curaçao. Peștele pe care l-am folosit pentru a crea acest tablou a fost scorpia de mare, rândunica de mare, chefalul sau dragonul de mare. Peștele din Marea Neagră este de cea mai bună calitate. Din păcate, românii nu îl apreciază destul și aleg somonul”, a explicat acesta.
Maeștrii Artei Culinare Petrișor Tănase, Robert Voicu și Gheorghe Hanes au fost cei care au decis care este cel mai bun preparat. Platourile gata preparate, au fost notate de către o comisia de jurați, iar cele mai bune au primit premii.
La eveniment au fost prezente și cofetării, dar și crame sau brutării.

Festivalul Pestelui 0113
La final, cei mai pricepuți bucătari au primit diplome și medalii, iar marele trofeu al „Festivalul Pestelui și al Fructelor de Mare” a fost câștigat de Restaurantul AQUA by the sea din Portul Tomis Constanța pentru originalitate, gust, imaginative și curaj.
Madaliații cu aur, argint și bronz au fost următorii:
– Medaliile de aur: Hotel Balada Nej – Constanța, Victorița Pescărița – București, Restaurant Modern – Năvodari, Restaurantul Briza – Mamaia, Restaurantul Dorna – Mamaia, Restaurantul Imperial – Constanța, Restaurantul Vega – Mamaia, Unilever Food Solutions și Restaurantul Beluga din Mamaia Nord;
– Medaliile cu argint: Blaxy Premium Resort din Olimp și Bistro Tomis Constanța;
– Medaliile de bronz: Restaurantul Don Corleone și Terasa Tomis.

Fotografiile au fost realizate de Ovidiu Oprea.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cei mai buni bucatari s-au intrecut in prepararea pestelui si a fructelor de mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI