Cercetat pentru deținere de substanțe toxice interzise

Mercur-iasi

Un bărbat din Pașcani a fost surprins de polițiști în timp ce primea un colet ce conținea scopolamină, substanţă clasificată ca fiind ,,foarte toxică (T+)”.
La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – Serviciul Substanţe Periculoase, împreună cu polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași au depistat un bărbat, din Pașcani, județul Iași, care avea substanțe toxice interzise la deținere.
Cel în cauză a fost surprins de polițiști în timp ce primea un colet expediat din China, sub forma unui plic autoadeziv sigilat. La deschiderea plicului a fost identificat un recipient cilindric transparent ce conținea aproximativ un gram de substanță solidă, pulverulentă, de culoare albă.
În documentele însoțitoare ale coletului era înscris la denumirea mărfii ,,Pigment White 5, Lithopone”, însă în urma analizelor efectuate de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. a reieșit că substanța în cauză este scopolamină.
Aceasta este clasificată ca fiind foarte toxică (T+), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.408/2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase.
De asemenea, din informațiile de specialitate reiese că doza toxică letală de scopolamină pentru om este de circa 100 de mg, iar o injecție subcutanată cu un mg. de substanță are același efect.
Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept şi introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de substanţe toxice ori materiale chimice periculoase.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cercetat pentru deținere de substanțe toxice interzise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: