China intentioneaza sa concedieze sase milioane de angajati de la companiile de stat

Concedieri in China

China intenționează să concedieze între cinci și șase milioane de angajați de la companiile de stat neperformante în următorii doi ani, în cadrul eforturilor destinate reducerii supracapacităților industriale și poluării, au declarat marți pentru Reuters două surse din apropierea conducerii chineze.
Potrivit uneia din surse, planurile Guvernului de la Beijing de a concedia cinci milioane de angajați din industriile care suferă de o ofertă excedentară reprezintă cel mai amplu program de restructurare demarat în ultimele două decenii. Potrivit acestei surse, sunt vizate un număr de șapte sectoare, inclusiv cimentul, producția sticlei și construcțiile de nave. În schimb, producția de echipamente pentru energia fotovoltaică va fi scutită, chiar dacă suferă de un excedent de producție, pentru că are în continuare potențial de creștere.
O a doua sursă a informat că numărul persoanelor concediate va fi de șase milioane. Această sursă a precizat că întreprinderile care vor fi închise vor trebui să ramburseze creditele oferite de bănci pentru a evita ca băncile de stat să acumuleze credite neperformante. Ambele surse au dorit să-și păstreze anonimatul având în vedere faptul că este vorba de un subiect sensibil din punct de vedere politic care ar putea declanșa proteste, în special în regiunile din nordul capitalei Beijing. „Cu siguranță vor fi dispute între autoritățile centrale și cele locale”, a declarat a doua sursă.
Ministrul chinez al Resurselor Umane și Asistenței Sociale, Yin Weimin, a declarat, luni, că ţara sa ar urma să concedieze 1,8 milioane de angajați din industria oțelului și a cărbunelui, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Acesta a explicat că reducerea capacităților de producție va duce la concedieri în 2016. China intenţionează ca, în următorii ani, să-şi diminueze capacitatea de producție de cărbune cu 500 milioane de tone.
Mii de angajați și directori de companii din industria siderurgică europeană au participat luna aceasta la un marș de protest organizat la Bruxelles, în dorința de a-și apăra locurile de muncă afectate de concurența chineză.
De asemenea, președintele Executivului european, Jean-Claude Juncker, a primit o delegaţie a reprezentanților Asociației Europene a Oțelului (Eurofer) și Aegis Europe.
„Importurile de oțel provenite din China, ale căror volume s-au dublat în ultimele 12 luni, inundă piața UE, provocând închideri de uzine și eliminarea de locuri de muncă în industria siderurgică europeană”, a subliniat Federația Eurofer.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “China intentioneaza sa concedieze sase milioane de angajati de la companiile de stat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI