Circa 1600 posibili teroristi islamisti se află în Germania

Foto: focus.de
Circa 1.600 de potențiali teroriști jihadiști se află în prezent în Germania, a avertizat miercuri șeful serviciului german de informații interne, Hans-Georg Maassen, citat de agenția EFE.

Responsabilul german a făcut acest anunț în timpul unui Congres al polițiilor europene, desfășurat la Berlin. El a evidențiat creșterea galopantă a numărului posibililor teroriști, număr care la finele anului trecut era de aproximativ 1.200, scrie Agerpres.
Dintre cei circa 1.600, în categoria celor „periculoși” se regăsesc 570. Alți 360 sunt incluși în categoria „relevanți”, adică persoane despre care autoritățile au indicii că au intenția de a se alătura jihadiștilor în acțiuni în străinătate sau în Germania.
El a mai subliniat că aceste riscuri — cu care se confruntă nu doar serviciile de securitate germane — sunt efectul unui complex de factori ce s-au accentuat în ultimii ani, inclusiv crizele din Orientul Mijlociu și afluxul de migranți.
Între 70% și 80% dintre migranții care cer azil în Germania nu prezintă un document valid de identitate, a precizat în continuare șeful serviciului german de informații interne, el ilustrând astfel dificultatea identificării potențialilor teroriști.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Circa 1600 posibili teroristi islamisti se află în Germania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI