Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România

Maramures
Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România şi alte câteva mii în afara ţării. Cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă sărbătorile de Paşte în ţară, cele mai căutate destinaţii fiind Valea Prahovei, Bucovina şi Maramureş, locurile de cazare fiind aproape ocupate în proporţie de 90%, şi vor cheltui circa 30 milioane lei pe masă şi cazare.

La mare căutare sunt şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, Albena şi Nisipurile de Aur, unde sunt aşteptaţi până în 3.000 de români, insulele greceşti Corfu şi Creta, dar şi pelerinajele în Israel ori croazierele pe Marea Mediterană. Specialiştii spun că cei mai mulţi români care au ales să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în România au făcut rezervările direct la pensiuni şi hoteluri şi nu prin agenţiile de turism. În plus, încrederea hotelierilor în turoperatori a scăzut din cauza insolvenţelor din turism din ultimul an, spun aceştia. Cei mai mulţi români au ales să-şi prelungească vacanţa cu până la opt zile, iar cheltuiala medie pentru un sejur de Paşte în străinătate nu depăşeşte 300 de euro de persoană, în timp ce turiştii care aleg destinaţii din România plătesc mai puţin de 200 de euro de persoană.
”Anul trecut, Paştele a căzut odată cu 1 Mai, deci nu putem face o comparaţie faţă de anul trecut, ci mai degrabă cu anul 2015. Acum tratăm sărbătoarea ca pe un weekend prelungit, de două-trei nopţi. Avem creşteri mici de preţ În România. Estimăm că circa 80-90.000 turişti vor pleca de acasă într-o destinaţie din România, iar cheltuielile totale pe cazare şi masă în unităţile din România nu vor depăşi 30 milioane lei”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan.
El afirmă că zona Valea Prahovei este vândută 90%, dar sigur se vor mai găsi locuri de cazare în ultima clipă.
”Zona de turism rural e cea mai solicitată, pentru că orăşenii vor să se reîntoarcă la tradiţiile româneşti, mai mult de 50-60.000 merg în aceste zone”, spune Răducan.
El precizează că anul acesta foarte puţini turişti români au ales să călătoarească în ţară prin agenţii, cei mai mulţi merg direct la locaţie şi plătesc direct la hotel şi pensiuni.
”Încrederea hotelierilor în agenţiile de turism a scăzut, nu mai fac reduceri, şi atunci turistul merge direct la hotel”, adaugă oficialul FPTR.
În plus, până în 1.500 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc de Paşte.
”Estimăm până în 1.500 de turişti români pe litoral. Litoralul românesc nu este în mod desosebit o destinaţie de Paşte, este doar o alternativă pentru câţiva. Anul trecut au fost mai mulţi, deoarece Paştele a căzut în aceeaşi perioadă cu minivacanţa de 1 Mai”, a declarat Aurelian Marin, directorul general Paradis – Vacanţe de Vis, touroperator specializat pe litoralul românesc.
El afirmă că de regulă turiştii vor sta pe litoral trei nopţi. Costul unui pachet este de 250-300 euro, incluzând cazarea, toate masele şi masa festivă de Paşte, la un hotel de patru stele.
De asemenea, Bulgaria este cea mai vândută destinaţie externă, unde sunt aşteptaţi 2-3.000 de români.
”În Bulgaria se duc cei mai mulţi români de Paşte în afara ţării. Costă circa 250 euro de persoană în medie. De Paşte, celor care merg în România le este într-adevăr mai uşor să cumpere direct de la pensiuni şi hoteluri”, a declarat pentru News.ro preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI