Cod galben de ninsoare, ger si vant puternic in mai multe judete ale tarii

Ninsori in toata tara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, o atenţionare meteo de ninsori, valabilă pentru mai multe judeţe din ţară.

Cod galben ninsori
Potrivit meteorologilor, în perioada 3 ianuarie, ora 14 și 4 ianuarie, ora 12, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm.
În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada.
Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborâ local sub -15 grade.
În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40 – 45 km/h.
Bucureştenii vor avea parte tot de vreme rece. Soarele nu va reuşi să ridice mercurul din termometre, la amiază, decât până la minus 3 grade. În plus şi vântul se va face remarcat, iar presiunea atmosferică va fi apropiată de cea normală.
La munte urmează o zi friguroasă, cu valori termice care vor porni de la minus 18 grade în Ceahlău şi se vor opri la minus 5 grade la Stâna de Vale. Norii vor acoperi, din când în când, cerul şi numai izolat va ninge slab prin Carpaţii Orientali, iar vântul va fi activ mai ales pe creste.
Sfărșitul de săptămână se va încheia cu temperaturi foarte scăzute. Astfel, maximele nu vor trece de 0 grade, iar minimele vor ajunge la minus 20 de grade în depresiuni.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cod galben de ninsoare, ger si vant puternic in mai multe judete ale tarii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI