Cod roșu de alertă pentru pentru traficul aerian în Islanda după erupția vulcanului Bardarbunga

cel-mai-mare-vulcan-din-islanda

Oficiul Islandez de Meteorologie a emis un cod roșu pentru traficul aerian după o erupție subglaciară de proporții reduse a vulcanului Bardarbunga, relatează Agerpres care citează DPA.
vulcanul Bardarbunga este situat sub cel mai mare ghețar din Islanda, Vatnajökull, iar oamenii de ştiinţă se tem că fenomenul ar putea provoca şi importante inundaţii din cauza topirii gheţarului.
Creșterea activității seismice a început în urmă cu o săptămână la vulcanul Bardarbunga și, de atunci, s-au înregistrat sute de cutremure.
Orice tip de trafic aerian este de acum interzis pe o amplă arie în jurul vulcanului, Cenușa produsă de o erupție la suprafață a Bardarbunga ar putea duce la oprirea traficului aerian în spații largi deasupra Europei. Un strat de gheață estimat a măsura între 150 și 400 de metri este amplasat deasupra zonei ghețarului, unde a fost detectată erupția sub gheață, descrisă drept minoră, a anunțat Oficiul Islandez de Meteorologie.
Cercetătorii consideră că o eventuală erupție a vulcanului Bardarbunga ar putea perturba traficul aerian în nordul Europei și al Atlanticului, provocând în același timp și importante inundații din cauza topirii ghețarului.
În 2010, erupția unui alt vulcan islandez, Eyjafjallajrokull, a dat traficul aerian peste cap înn Europa, care a durat peste o lună de zile. A fost cea mai amplă operațiune de închidere a spațiului aerian de pe continent pe timp de pace. Peste 100.000 de zboruri au fost anulate atunci și a afectat opt milioane de pasageri.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cod roșu de alertă pentru pentru traficul aerian în Islanda după erupția vulcanului Bardarbunga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI