Codarea WhatsApp si Telegram nu împiedică piratarea conturilor

WhatsApp
O societate de securitate informatică a anunțat miercuri că a descoperit o deficiență la popularele servicii de mesagerie Telegram și WhatsApp care ar putea permite piratarea conturilor de utilizatori, folosind sistemul de codare menit să protejeze confidențialitatea mesajelor, relatează AFP.

Societatea americană Check Point Software Technologies a precizat într-un comunicat că Telegram și WhatsApp, care au fost informate la 8 martie, au remediat între timp problema.
Compania nu a precizat câte conturi au putut fi astfel compromise, dar a dat asigurări că această deficiență reprezenta un pericol pentru „sute de milioane” de utilizatori care au accesat platformele de pe un browser de internet (spre deosebire de cei care utilizează aplicațiile mobile propuse de cele două servicii).
Potrivit cercetătorilor de la Check Point, „doar trimițând o poză ce pare inocentă, un atacator putea prelua controlul contului, accesa istoricul mesajelor și toate fotografiile partajate vreodată prin aplicație și trimite mesaje în locul utilizatorului”.
Piratul putea practic să camufleze virusul în imagine, care se activa când destinatarul dădea click pe ea.
WhatsApp și Telegram folosesc un sistem de codare ce garantează că doar expeditorul și destinatarul mesajelor pot vedea conținutul acestora. Cele două aplicații nu dispuneau însă de un mijloc prin care să se depisteze dacă mesajele conțin viruși.
Pentru a remedia problema, cele două servicii validează acum conținutul expediat înainte ca el să fie codat, ceea ce permite blocarea virușilor, a mai indicat Check Point.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Codarea WhatsApp si Telegram nu împiedică piratarea conturilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI