Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Comisia Europeana propune noi cote obligatorii de refugiati si amenzi pentru statele care le refuza

Imigranti salvati

Comisia Europeană a propus miercuri oficial instituirea unui mecanism automat și permanent de împărțire a migranților prin cote obligatorii între statele Uniunii Europene, precum și obligarea statelor membre care nu acceptă acest mecanism să plătească amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, relatează agențiile AFP și EFE.
Propunerile au fost avansate în cadrul revizuirii regulamentului de la Dublin, ce reglementează soluționarea cererilor de azil în Uniunea Europeană.
Noul sistem de cote obligatorii de refugiați vine suplimentar față de cel adoptat în luna septembrie și care prevede redistribuirea a 160.000 de migranți. Mecanismul propus miercuri de Comisia Europeană are în vedere redistribuirea tuturor solicitanților de azil care vor ajunge de acum înainte în Uniunea Europeană. Sistemul ar urma să fie declanșat de îndată ce o țară aflată în prima linie a sosirii migranților găzduiește un număr de migranți ce depășește cu 50% cota ei de referință.
Astfel, fiecărui stat membru al UE (cu excepția Marii Britanii, Irlandei și Danemarcei, care sunt scutite de la aplicarea deciziilor din domeniul JAI) i se va atribui o cotă obligatorie sub forma unui procent din totalul migranților extracomunitari veniți în UE.
Dacă un stat refuză să preia migranții care îi vor fi repartizați conform acestui sistem, atunci acel stat va trebui, conform acestei propuneri, să plătească o amendă de 250.000 de euro pentru fiecare migrant, bani ce ar urma să fie alocați statului unde în final rămâne refugiatul respins.
„Dacă un stat membru nu participă, atunci trebuie să le sprijine pe cele care o fac”, a spus, la o conferință de presă, vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care consideră că această plată este o formă de ‘solidaritate’ prin finanțare.
După modelul cotelor decise în septembrie, cotele permanente de refugiați vor fi calculate pe baza unui algoritm ce va lua în calcul populația fiecărei țări, PIB-ul ei și numărul de refugiați deja primiți. (Agerpres)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Comisia Europeana propune noi cote obligatorii de refugiati si amenzi pentru statele care le refuza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI