Condiţii mult mai drastice pentru obţinerea permisului auto

Reguli noi pentru permisul auto

De la 1 iulie, candidații care vor susține proba practică vor fi înregistrați video, dar și audio.
Șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa, comisarul şef Marian Tudose, a declarat pentru Radio Constanța că „începând cu luna iulie a acestui an se vor introduce sisteme de înregistrare video – audio la examinarea la proba practică de obținere a permisului de conducere. Această prevedere se regăsește în Ordonanța de Guvern 41/2016. Instalarea acestor sisteme urmează să fie asigurată de către Serviciile Publice Comunitare Regim permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor din întreaga țară. Vom avea aceeași activitate și același nivel de exigență ca și în prezent“, mai precizează comisarul șef Marian Tudose.
Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfăşura după noi reguli: proba teoretică a acestuia va fi înregistrată video, iar cea practică va fi înregistrată audio şi video. Măsurile au fost luate de Guvern pentru a reduce riscurile de corupţie în obţinerea permisului auto.
La articolul 23 după alineatul (9)se introduc patru noi alineate, alineatele (9-1)-(9-4), cu următorul cuprins:
– (9-1) Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice.
– (9-2) Prin excepţie de la prevederile alin. (9-1), nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.
– (9-3) Sistemele tehnice de monitorizare prevăzute la alin. (1) se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul de obţinere a permisului de conducere.
– (9-4) Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările prevăzute la alin. (9-1), precum şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Condiţii mult mai drastice pentru obţinerea permisului auto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: