Conf. univ. dr. Ion Codrescu, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Cristal

Ion-Codrescu

În cadrul Conferinţelor Internaţionale Ştiinţifice Multidisciplinare – „Ştiinţe Sociale și Arte”, eveniment desfășurat în perioada 3 – 9 septembrie 2014, la Albena, Bulgaria, conf. univ. dr. Ion Codrescu, de la Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Cristal pentru cea mai bună comunicare științifică – „Pictura haiga japoneză și artiștii occidentali”. Evaluarea lucrării ştiinţifice a trecut prin trei etape. Mai întâi, cea a referenţilor de specialitate din diferite universităţi. A doua etapă a constat în aprecierea în scris a conducătorului de sesiune din timpul conferinţelor, după o anumită grilă care includea criterii clare: conţinut ştiinţific, noutate, originalitate, aplicabilitate, relevanţa experienţei ştiinţifice, claritatea termenilor utilizaţi în text, calitatea expunerii în limba engleză, folosirea mijloacelor tehnice moderne de prezentare, dialogul cu audienţa etc. În obţinerea acestui premiu, a treia etapă a fost concretizată de punctajul din partea auditorului format din cadre universitare din mai multe ţări.
După prima grilă de evaluare, realizată în urmă cu trei luni, organizatorii l-au invitat pe conf.univ.dr. Ion Codrescu să dezvolte aceeaşi lucrare într-un workshop intitulat „Arta de a juxtapune imagine şi text în pictura haiga din Japonia şi din Occident”. Printre cei care au participat la sesiunea de lucrări ştiinţifice şi la workshop s-au aflat şi profesori universitari din Japonia, care au remarcat înaltul conţinut ştiinţific al prezentărilor realizate de conf.univ.dr. Ion Codrescu de la Universitatea „Ovidius”.
Conferințele au fost organizate sub înaltul patronaj al unor importante societăţi academice, printre care Academiile de Ştiinţe din Bulgaria, Republica Cehă, Letonia, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Academia de Ştiinţe şi Arte din Serbia, Croația, Academiile Naţionale de Ştiinţe din Ucraina, Armenia, Consiliul Ştiinţific din Japonia, Academia Mondială de Ştiinţe (TWAS), Academia Europeană de Ştiinţe, Arte şi Litere, Academia de Arte Frumoase din Zagreb – Croaţia ș.a. Comunicările ştiinţifice prezentate la această întâlnire internaţională, care a reunit 1.200 de participanţi, vor intra în bazele de date şi vor fi indexate şi cotate de cele mai prestigioase platforme ştiinţifice în standardele următoare: ISI Web of Knowledge, Thomson Reuters, Cross-REF, Scopus, Elsevier, Proquest și Ebsco-Host.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Conf. univ. dr. Ion Codrescu, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Cristal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI