Consiliul Elevilor vrea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie

Incepere_an_scolar
Consiliul Naţional al Elevilor transmite că nu renunţă la propunerea ca anul şcolar să înceapă pe 1 septembrie deoarece această structură ajută elevii, iar proiectul Ministerului potrivit căruia cursurile să înceapă pe 14 septembrie duce la dezechilibru.

„Consiliul Național al Elevilor nu renunță la propunerea de începere a cursurilor pe 1 septembrie. (…) Astfel, propunerea structurii, susținută în repetate rânduri atât în cadrul comisiilor de dialog social, cât și în spațiul public, este ca anual cursurile să înceapă pe 1 septembrie și să se finalizeze pe 1 iunie. De-a lungul timpului, au existat mai multe reglementări dorite de către cei aflați la masa deciziilor, în sensul tergiversării începerii anului școlar pentru elevi, pornind de la falsa prezumție de necesitate”, transmite Consiliul Național al Elevilor, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, proiectul depus de Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia cursurile în noul an școlar vor începe în data de 14 septembrie 2020, iar vacanța de iarnă nu va mai fi asimilată cu vacanța intersemestrială, ar conduce spre dezechilibru din punct de vedere educațional.
Durata inegală a semestrelor afectează continuitatea actului didactic, împărțirea materiei fiind dificil de realizat, iar perioada ce se încadrează între vacanța de iarnă și cea intersemestrială a ajuns, în ultimii ani, să fie dedicată exclusiv rezolvării situației școlare, și nu aprofundării materiei, în conformitate cu programa școlară, spun elevii.
„Începerea cursurilor mai devreme înseamnă și o finalizare mai timpurie a acestora, ceea ce îi eliberează pe elevi de presiunea susținerii examenelor de final de ciclu de învățământ în condiții de temperaturI necorespunzătoare, în săli de clasă lipsite de sisteme de aer condiționat. La rândul lor, elevii din învățământul profesional și tehnic sunt avantajați de o astfel de măsură, terminând cursurile de practică mai devreme, nu în luna iulie, când din cauza temperaturilor ridicate și a condițiilor improprii de desfășurare a actului educațional, aceștia nu mai pot asimila informația livrată la un randament satisfăcător”, mai spune Consiliul Elevilor, notează Mediafax.
Ministerul Educației a lansat, luni, în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Consiliul Elevilor vrea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI