Constanța v-a găzdui în premieră, primul Campionat Mondial de Padbol

Campionatul Mondial de Padbol la Constanta
În vara asta, Padbol România ridică show-ul la fileu, la mare. Din 15 iulie, iubitorii acestui sport sunt aşteptaţi pe plaja Iaki din Mamaia, să vă iniţiaţi în tainele Padbolului, sportului jucat de marii fotbalişti ai lumii. Vor fi surprize, concursuri şi premii pentru cei mai buni.

În septembrie 2018, Campionatul Mondial de Padbol se va derula la Constanța şi în Mamaia. „Începând din acest moment mă implic în organizare şi promovare, pe măsură evenimentului”, declară Corina Martin, președinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). Aceasta a primit astăzi vizita Preşedintei Asociaţiei Romane de Padbol, Elisabeta Gherghisan, cea care a adus acest sport în ţara noastră.Corina Martin si Elisabeta GherghisanTot ce trebuie să ştii despre PADBOL, „fratele” fotbal-tenisului
Ideea de Padbol s-a născut în Argentina, în oraşul La Plata, Buenos Aires, în 2008.
Creatorul său este arhitectul argentinian Gustavo Miguens, care a reunit în acest sport elemente din padel, fotbal, tenis şi squash. Vestea primului teren s-a răspândit foarte rapid în oraşul său, fapt pentru care s-a decis să îşi investească tot timpul, experienţa şi resursele financiare în acest proiect.
În anul 2011, el patentează acest sport, cu tot ceea ce implică acesta: dreptul de proprietate intelectuală, dreptul de autor, schiţele industriale şi design. De asemenea, înfiinţează departamentul Padbol Internaţional, care se ocupă cu dezvoltarea la nivel internaţional şi omologarea terenurilor. În 2012, sportul migrează spre Europa.
Încă de la început, Padbol s-a bucurat de interesul multor ţări: în doar 3 ani de zile, padbolul s-a extins în aproape 20 de ţări: Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Anglia, Elveţia, Franţa şi Australia.Campionatul Mondial de Padbol la Constanta1Ţara cu infrastructura cea mai dezvoltată este Spania, în doar 3 ani instalându-se peste 100 de terenuri de Padbol în majoritatea regiunilor, având competiţii regionale şi naţionale puternice, atât la masculin, cât şi la feminin.
În România, Padbol a fost adus în 2015, de către Elisabeta Gherghisan, ce deţine licenţa exclusivă Padbol pe teritoriul României.
Pe 18 mai 2015 a avut loc lansarea oficială Padbol în România, la Scoala Europeană Bucureşti (Liceul SEB), acolo unde a fost instalat primul teren.
În octombrie-noiembrie 2015 s-a desfăşurat în Bucureşti prima competiţie oficială, iar câştigătorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentala din Las Pălmaş, Grand Canaria.
S-a înfiinţat apoi Asociaţia Română de Padbol şi a început astfel dezvoltarea naţională a acestui sport.
Padbol este un upgrade al unui sport iubit şi practicat de toţi romanii: tenisul cu piciorul. Este un sport dinamic şi adaptat tehnologic la nevoile de stil de viaţă şi la cerinţele societăţii. Simplitatea regulilor şi dimensiunea redusă a terenului fac din Padbol o experienţă spectaculoasă şi distractivă pentru toţi oamenii care îl practică. Interesul este general, toţi cei care au legătură cu fotbalul şi tenisul cu piciorul, sunt interesaţi şi de padbol.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Constanța v-a găzdui în premieră, primul Campionat Mondial de Padbol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI