Constanteanca Roxana Vatamanu, printre cei mai buni elevi din lume

Roxana Vatamanu

O elevă de clasa a XI-a de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța a obținut punctajul maxim la proba de matematică a testului SAT, situând-se în procentul de 1% al elevilor din lume care reușesc această performanță.
Roxana Vătămanu a susținut testele SAT, echivalentul american al Bacalaureatului românesc, în luna ianuarie și a obținut la matematică, considerată cea mai dificilă materie, un punctaj de 800, maximum posibil, „situându-se în procentul de unu la sută al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru”, au declarat reprezentanții Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.
Roxana vrea să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând în special mediul academic din Statele Unite ale Americii, și s-a pregătit pentru acest examen timp de o lună și jumătate. Subiectele testului nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, este de părere eleva.
„Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator”, a declarat, pentru Mediafax, Roxana Vătămanu.
„Roxana, elevă de 10 și în sistemul de învățământ românesc, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de școală, pentru a-și continua studiile la Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti și de a-și construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisă la colegii și universități din străinătate”, a precizat consilierul de imagine al unității de învățământ, Ioana Stochiță.
Eleva a început deja pregătirile pentru Olimpiada județeană de chimie, pentru proiectarea stației spațiale pentru Concursul NASA, dar și pentru Concursul Internațional InfoMatrix.
Scholastic Assessment Test este un examen standardizat american, care implică o pregătire complementară programelor școlare de liceu din România și pe care trebuie să îl susțină oricine dorește să studieze într-o facultate americană.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Constanteanca Roxana Vatamanu, printre cei mai buni elevi din lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI