Contrabandist moldovean depistat intr-un lan de porumb de politistii de frontiera

Contrabanda cu tigari 002
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit aproximativ 12.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de 139.816 lei.

În data de 23 august a.c., în jurul orei 11.30, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona localităţii de frontieră Golăieşti, judeţul Iaşi.
Astfel, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat şi reţinut, cu ajutorul câinelui de intervenție SAMI, în apropierea malului românesc al râului Prut, într-un lan de porumb, o persoană care transporta trei colete voluminoase, dinspre frontieră către interiorul teritoriului naţional.

Contrabanda cu tigari
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul moldovean Ivan T., în vârstă de 27 ani, iar cele trei colete conțineau cantitatea de 4.200 pachete țigări marca Ashima.
La cercetări, tânărul a declarat că a trecut ţigările peste râul Prut, cu ajutorul unei frânghii, ajutat de un conaţional.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au declanşat, în zona de competenţă, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun, pe timpul căreia au descoperit 7.750 pachete ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Contrabanda cu tigari 001
În ambele cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă” și „intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, iar cantitatea totală de 11.950 pachete țigări, în valoare de 139.816 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Concomitent cu aceste acțiuni au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin, cercetările continuând în comun, pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, Ivan T. va fi predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Contrabandist moldovean depistat intr-un lan de porumb de politistii de frontiera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI