Controale la abatoare

ABATOR

În urma controalelor efectuate de poliţişti şi specialişti ANSVSA, la 2 abatoare autorizate pentru sacrificarea de bovine, ovine şi solipede (cai), din judeţul Buzău, precum şi la 193 de persoane fizice şi juridice care ar fi comercializat animale către aceste abatoare, au fost identificate documente sanitar-veterinare, de mişcare şi contabile neconforme cu realitatea, certificate sanitar veterinare care nu corespund prevederilor legislaţiei în vigoare şi a fost suspendată activitatea unuia dintre abatoare şi interzisă activitatea unui incinerator.
În perioada 14 – 17 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., 50 de poliţişti de investigare a fraudelor şi de ordine publică, împreună cu specialişti ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale la 2 agenţi economici din judeţul Buzău, ce au ca obiect de activitate achiziţionarea, sacrificarea şi comercializarea cărnii rezultate din procesul de producţie (abatoare).
Astfel, au fost verificate 2 abatoare, autorizate pentru sacrificarea de bovine, ovine şi solipede (cai), 4 circumscripţii Sanitar Veterinare de Asistenţă, un incinerator aparţinând unuia dintre abatoarele verificate şi 35 exploataţii comerciale şi non-profesionale de bovine, din judeţul Buzău.
Controalele au fost extinse în alte 5 judeţe, respectiv Brăila, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, fiind verificate 193 de persoane fizice sau juridice, care au comercializat peste 1.600 de animale către cele două abatoare în ultimele 6 luni ale acestui an.
Din primele cercetări a rezultat faptul că, mai multe persoane ar fi achiziţionat bovine de la alte persoane fizice, la preţuri modice, iar ulterior le-ar fi revândut către abatoare, la preţurile practicate de către acestea, fără a respecta legislaţia sanitar-veterinară în ceea ce priveşte trasabilitatea animalelor sacrificate.
În urma deficienţelor constatate, a fost emisă ordonanţă de suspendare a activităţii pentru 45 zile, pentru unul dintre abatoarele controlate. De asemenea, a fost interzisă desfăşurarea activităţii incineratorului aparţinând aceluiaşi abator.
În timpul controalelor efectuate au fost depistate animale neidentificate, documente (sanitar-veterinare, de mişcare şi contabile) care nu sunt conforme cu realitatea, animale vii prezente în exploataţii, în condiţiile în care acestea apăreau ca fiind sacrificate în abator, certificate sanitar veterinare (care atestă starea de sănătate a animalelor vii) care nu corespund prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi care atestau că abatoarele au recepţionat animale vii provenite din gospodării care nu au deţinut niciodată animale.
Poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Buzău continuă cercetările faţă de administratorii societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
La acţiune au participat şi specialişti ai Direcţiei Generale de Control Oficial.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Controale la abatoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI