Copiii din Constanta invata cum sa aiba o igiena orala corecta

Programul Scolar Colgate
Programul Școlar Colgate, un amplu demers educațional al companiei Colgate-Palmolive România, a ajuns în județul Constanța.

În luna mai elevii din clasele primare din cadrul unui număr de 42 de instituții școlare situate în județul Constanța au învățat de la voluntarii Crucii Roșii și Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.
Devenit deja o tradiţie, Programul Școlar Colgate este de fiecare dată o încântare pentru cei mici, educând prin mijloace plăcute şi învăţându-i să aibă grijă de sănătatea lor orală.
La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de țări beneficiază de programul de igienă orală al companiei Colgate-Palmolive.
Derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 24-a ediție. În cursul anului 2015 a fost depașită cifra de 5.600.000 de copii implicați în editiile precedente. Numai în primăvara acestui an, aproximativ 51.500 de copii au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 300 de voluntari Crucea Roșie.
Pentru prima dată, Programul Școlar Colgate ajunge şi în oraşele mici sau în zone rurale izolate din Ilfov, Prahova, Mureş, Hunedoara, Suceava, Bacău, Constanţa, precum şi în scoli din sectorul 5 al Municipiului Bucuresti. Aproximativ 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.
Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, Colgate va ajunge în alte 17 judeţe în septembrie, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor primi sfaturi preţioase şi vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional al Programului Școlar Colgate. Acesta le prezintă într-o manieră ludică pricipalii pași pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși.
Acțiunea este completată de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.
De la lecţii nu va lipsi nici celebrul Doctor Măseluţă, recunoscut şi iubit de copiii din toată ţara. Printr-un DVD educativ, acesta îi va familiariza cu principalele concepte de îngrijire orală, într-un mod prietenos și eficient. Printre altele, copiii învăță și că inamicii doctorului Măselută, cariile, pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.
La finalul lecțiilor, copiii vor primi toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: produse speciale de îngrijire a dinților, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Copiii din Constanta invata cum sa aiba o igiena orala corecta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI