Corina Cretu: Guvernul Romaniei sa dubleze folosirea instrumentelor financiare

corina-cretu

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, a recomandat Guvernului României să dubleze folosirea instrumentelor financiare în perioada 2014-2020, menționând că aceste instrumente stimulează punerea în comun a resurselor publice cu cele private, ceea ce înseamnă „mai multe resurse la dispoziția antreprenorilor”.
Speranța noastră este să convingem atât IMM-urile, cât și Guvernul României să folosească inițiativa pentru întreprinderi mici și mijlocii printr-un program operațional special, dar și folosirea activă a instrumentelor financiare care, sigur, presupun un risc, dar pe de altă parte au și rezultate vizibile, mai ales în Spania, Malta, țări care și-au asumat acest risc și deja folosesc pe scară largă instrumentele financiare. În plus, aceste instrumente stimulează punerea în comun a resurselor publice cu cele private, ceea ce înseamnă și mai multe resurse la dispoziția antreprenorilor. Din aceste motive, Comisia încurajează toate statele membre și România, în particular, să folosească instrumentele financiare care pot avea efectul unui cocktail de vitamine asupra unui organism slăbit cum este economia Europei„, a menționat Corina Crețu.
Aceasta a subliniat că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, „are un obiectiv precis”, acela de a dubla folosirea instrumentelor financiare în următorii șapte ani.
Vreau să fac un apel public la adresa Guvernului României: să dubleze folosirea instrumentelor financiare în perioada 2014-2020. Domnule ministru, vreau să spun că mi-am căutat aseară argumente puternice, pentru că știu că există această reținere pentru folosirea instrumentelor financiare — și vreau să spun că am găsit un exemplu chiar în Evanghelia după Matei, unde există pilda talanților. Poate așa reușesc să conving Guvernul României despre cât de importante sunt instrumentele financiare. Nu știu cât de credincios sunteți, dar, știți foarte bine că un stăpân, când a plecat în lume, a împărțit talanți: unuia cinci, altuia doi, altuia unul. Cei care au primit mai mulți, i-au investit și au făcut mici afaceri și i-au înmulțit și cel care nu a primit decât un talant, de frică să nu-l piardă, l-a ascuns în pământ și l-a păzit cu sfințenie. Finalul îl cunoașteți foarte bine: la întoarcerea sa, stăpânul a răsplătit argații care au dat dovadă de spirit anteprenorial și l-a certat pe cel temător, spunând-i că tot celui care are i se va da și îi va prisosi, iar celui care nu are, i se va lua. Deci, domnule ministru, eu cred că trebuie să învățăm să investim inteligent puținul pe care îl avem și să nu-l îngropăm în pământ prin intermediul granturilor, ci să-l înmulțim cu ajutorul instrumentelor financiare„, a mai spus Crețu.
Aceasta a explicat că programele Fondului de Dezvoltare Regională „au oferit în mod tradițional asistență sub formă de granturi, ceea ce înseamnă că, odată folosiți, banii sunt și epuizați”.
Fiecare euro poate fi folosit doar o singură dată și gata — prin aceste granturi”, a mai spus comisarul European pentru Politică Regională. Aceasta a explicat că, dacă „asistența ia forma unor împrumuturi, a unor garanții sau a unor fonduri de capital sau de investiții, fiecare euro poate fi nu doar investit, ci și reinvestit, nu doar o dată sau de două ori, ci de foarte multe ori„.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Corina Cretu: Guvernul Romaniei sa dubleze folosirea instrumentelor financiare”

  1. Mitru spune:

    D-na Cretu, la domnul Victor ViorelPonta sa i-o spui asta, nu noua, pe net !!!. Ati facut o scrisoare catre guvern in acest sens ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI