Corina Crețu a obținut avizul favorabil al Comisiei REGI a Parlamentului European

Corina_Cretu_comisar_european
Comisarul european desemnat pentru politică regională, Corina Crețu, a obținut miercuri avizul favorabil al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European, în urma audierii din cursul dimineții în fața membrilor acestei comisii, a anunțat eurodeputatul Victor Boștinaru (S&D/PSD), pe site-ul său.

Corina Crețu a susținut miercuri un scurt discurs n care și-a prezentat prioritățile în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European, la Bruxelles, înaintea începerii audierii propriu-zise, la care europarlamentarul român a răspuns timp de mai bine de trei ore întrebărilor eurodeputaților ce s-au axat îndeosebi pe problema absorbției și a bunei gestionări a fondurilor europene.
Prioritatea mea absolută este să mă asigur că vom maximiza contribuția politicii regionale la crearea de locuri de muncă și creștere economică„, a spus Corina Crețu în prezentarea sa, insistând asupra faptului că este nevoie să fie negociate programe operaționale de calitate.
Totodată, comisarul european desemnat pentru politică regională a menționat că această politică va fi foarte importantă pentru prioritățile Comisiei Europene în domeniul inovării, a IMM-urilor, a pieței unice digitale, a obiectivelor de mediu și de incluziune socială.
Trebuie să transferăm bunele intenții din acordurile pe care le avem în programe operaționale care pot face o diferență„, a spus Corina Crețu, apreciind totodată că programele și programarea de calitate nu trebuie să aibă de suferit. Exprimându-și convingerea că „împreună suntem mult mai puternici decât dacă ne izolăm unul de altul„, Corina Crețu a promis „o toleranță zero față de fraudă„.
În discursul său, Corina Crețu a vorbit și despre importanța portofoliului pentru care a fost desemnată. „Capacitatea de a antrena actori regionali și locali reprezintă unul dintre punctele forte ale politicii regionale. Sunt convinsă că, investind în regiunile Europei, în economia reală și în populație, întărim economia europeană„, a spus ea, înainte de a începe să răspundă la cele peste 40 de întrebări din partea membrilor Comisiei REGI într-o audiere a cărei durată era stabilită inițial la trei ore, dar care s-a prelungit.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Corina Crețu a obținut avizul favorabil al Comisiei REGI a Parlamentului European”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI