Corina Martin: Romania are nevoie de un Minister al Turismului si de Organizatia Romana de Turism

Corina Martin

În contextul formării viitorului Guvern al României, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, prin cele 13 Asociaţii regionale de Dezvoltare şi Promovare a Turismului membre (Asociaţiile LITORAL – DELTA DUNĂRII, BUCOVINA, PRAHOVA, BRAŞOV, RÂŞNOV, SIBIU, SIGHIŞOARA, BUZĂU, NEAMŢ, MARAMUREŞ, GORJ, TIMIŞ şi BUCUREŞTI) consideră esenţială înfiinţarea unui Minister al Turismului şi a Organizaţiei Romane de Turism, ca semnal al importanţei şi priorităţii pe care o aloca Guvernul României pentru Turismul Românesc.
Ministerul Turismului ar urma să stabilească şi să reglementeze cadrul legislativ de funcţionare a turismului, deci nu ar necesita costuri publice mari de funcţionare, nefiind necesar un aparat public stufos.
În schimbul oficial de relaţii internaţionale, România nu este reprezentată, în continuare, de nici un ministru al turismului, iar acest fapt da un semnal negativ pe plan extern, cu privire la locul pe care îl ocupa Turismul în politicile guvernamentale, ceea ce continua să afecteze imaginea şi indicatorii turismului românesc.
Considerăm că România nu îşi mai poate permite să întârzie înfiinţarea ORGANIZAŢIEI ROMANE DE TURISM, în parteneriat public-privat, aşa cum prevede Master Planul pentru Turism realizat în anul 2007 de către Organizaţia Mondială a Turismului, la solicitarea Guvernului de atunci al României. O.R.T. ar urma să preia şi să administreze promovarea României că destinaţie turistică, în parteneriat public-privat, împreună cu federaţiile, asociaţiile şi patronatele din turism ce reprezintă industria.
Aceasta este formă de organizare a promovării turismului în cele mai multe din ţările dezvoltate turistic în Europa şi este recomandarea fermă a Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru România, încă din 2007, neglijată însă până acum.
Solicităm primului ministru desemnat, dl. Dacian Ciolos şi preşedintelui României, dl.Klaus Iohannis, să ia în considerare că a sosit momentul unei schimbări fundamentale de abordare a turismului românesc, o schimbare structurală şi absolut necesară. Forma de organizare a dezvoltării şi promovării turismului românesc şi întreaga abordare a acestui sector economic trebuie să treacă la pasul pe care România l-a întârziat deja nepermis de mult. Industria a făcut deja paşi importanţi, înaintea deciziilor administraţiei publice centrale, întrucât noi am convins deja 13 “guverne locale” să înfiinţăm Asociaţii de Promovare şi Dezvoltare a Turismului la nivel local, Asociaţii în care lucrăm împreună, în echipă, atât autorităţile locale (primarii şi consilii judeţene), cât şi patronatele locale (ANAT şi patronatele hoteliere), aeroporturi, camere de comerţ, operatori privaţi din industrie. Nu am convins până acum guvernul României, şi considerăm că momentul şi conjunctura actuală în care ne aflăm ne obligă să ne asumăm această răspundere acum. Parteneriatul public-privat este cheia şi motorul dezvoltării rapide şi eficiente a turismului românesc”, a declarat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi a Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Corina Martin: Romania are nevoie de un Minister al Turismului si de Organizatia Romana de Turism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI