Corlățean: Acuzațiile aduse unor instituții ale statului francez aduc atingere relațiilor de încredere cu Franța

Titus Corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat vineri că acuzațiile aduse „la nivel de șef de stat” unor instituții ale statului francez contravin cutumelor diplomatice și aduc atingere relației de „prietenie și încredere” dintre România și Franța.
În calitate de ministru de externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziții de un evident partizanat politic, se aduc acuzații publice unor instituții ale statului francez. O astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de șef de stat, contravine grav regulilor și cutumelor diplomatice și aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relații de prietenie și încredere, consolidată în timp sub forma unui parteneriat strategic, între România și Franța. Solicit tuturor celor implicați în campania electorală să păstreze decența și să nu întreprindă nimic care ar putea vicia relațiile internaționale ale României și ar contraveni interesului național„, susține Corlățean, potrivit unui comunicat de presă remis Lumea Presei.
În context, Titus Corlățean a menționat și riscul ca interesele naționale ale României să fie prejudiciate.
Apreciez că tendința constantă de a introduce în discursul de campanie prezidențială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea și protejarea securității și stabilității democratice a statului român, prin declarații care au ca scop discreditarea și timorarea acestor instituții, este de o deosebită gravitate și riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naționale legitime ale României. Fac apel la decență și responsabilitate. Campania electorală nu scuză, în nici un caz, mijloacele„, a mai precizat Corlăţean.
Președintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune la B1 TV, că fotografiile cu Elena Udrea la Paris sunt o nouă „probă” că „serviciile secrete” s-au implicat în campania electorală. El a apreciat că în această „operațiune” au fost implicate „un serviciu român și unul francez”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Corlățean: Acuzațiile aduse unor instituții ale statului francez aduc atingere relațiilor de încredere cu Franța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI