Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Creștere semnificativă a numărului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Traficul pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu continuă trendul ascendent, înregistrând creșteri semnificative a numărului de pasageri.

Astfel, aeroportul constănțean a avut în primele opt luni un trafic de 75.000 de pasageri față de 66.000 de pasageri cât au fost anul trecut și se estimează o creștere de 10% a numărului de pasageri pentru anul acesta. Conducerea aeroportului face tot posibilul ca de anul viitor, cursele deja stabilite să fie tot mai dese și totodată, noi curse interne și externe.

Tot pentru 2019, directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, a anunțat că se află în negocieri avansate cu o companie aeriană care ar putea introduce zboruri regulate către două noi destinații.
Vom avea de anul viitor curse noi interne spre Iași și Suceava. Cursele interne sunt din ce în ce mai multe. Anul trecut am avut o creștere de 66.000 de pasageri, iar până în prezent avem 75.000 de pasageri. Sper să încheiem anul cu o creștere de peste 10%. Suntem în discuții cu o companie mare din Europa pentru a introduce două noi rute externe pe tot timpul anului” a declarat Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

În acest moment sunt disponibile zboruri interne şi internaţionale către Cluj Napoca, Oradea, Timişoara, Londra, Istanbul, Paris, Varșovia, Bergamo, Bruxelles, Tel Aviv, Tallin, etc.
Credem extrem de mult că numai astfel putem să dezvoltăm circulația turistică de pasageri și numărul de zboruri pe aeroporturile din România. Este foarte important să discutăm cu companiile aeriene pentru a dezvolta acest trafic, până la urmă pasagerii care aterizează pe un aeroport în România sunt potențiali turiști. Numărul zborurilor a explodat în ultimii 3 ani, am avut contracte și parteneriate directe cu companiile aeriene pe care am reușit să le convingem să creadă în zboruri la Constanța, în aeroportul de la Constanța, un aeroport ocolit de companiile aeriene cu mulți ani în urmă. Agențiile de turism sunt bucuroase să vândă orice fel de pachet de vacanță. Dacă nu avem zboruri, nu putem să vindem ceva ce nu există. O companie aeriană vine să facă zboruri acolo pentru că există potențial de trafic de pasageri, astfel nimeni nu suportă costurile unui zbor regulat fără a avea în spate estimări de trafic. Dacă destinația turistică se promovează, dacă se investesc bani în promovarea acelei destinații, ea începe să conteze, să fie căutată și solicitată, atunci compania aeriană aduce zboruri, moment în care agențiile de turism vând orice fel de pachete turistice pentru că se bucură să aducă turiști și pasageri mai mulți„, a declarat Corina Martin, președinte FAPT.Conferinta de presa a AAR la Venus 6505În total pe aeroporturile din România au ajuns peste 21 milioane de pasageri, iar numărul celor care vor veni în România în anul 2035 v-a ajunge la aproximativ 40 de milioane. Această triplare a traficului trebuie însoțită de investiții în infrastructură, în construcția de terminale noi și asigurarea serviciilor la sol. Principala problemă rămâne asigurarea personalului specializat, a spus directorul Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, la reuniunea directorilor de aeroporturi care a avut loc astăzi la Venus.

De asemenea, anul acesta a fost suplimentat cu un zbor cursa către Cluj, dar există suficiente cereri pentru un zbor zilnic Cluj – Constanța, a mai afirmat David Ciceo.
Ne bucurăm că traficul a crescut mult pe aeroportul din Constanța, iar în cazul particular a zborurilor de la Cluj la Constanța am avut zboruri pline, de 3 zborul pe săptămână, iar împreună cu domnul Artagea vrem ca anul viitor să avem zboruri zilnice. La Cluj am avut anul acesta 3 milioane de pasageri, iar Constanța se apropie de aproape 200.000 de pasageri. Nu este normal să avem de la Cluj 10 zboruri pe săptămână de Antalya și doar 3 zboruri la Constanța. De anul viitor ne dorim zboruri zilnice la Constanța și dorim ca din toată țara să crească traficul aerian și toți românii să aleagă litoralul românesc. Pentru a aduce aeroportul din Constanța la un nivel mai ridicat trebuie colaborat foarte mult cu companiile aeriene, cu comunitatea locală (conferințe, festivaluri, universitățile din Constanța). Sunt convins că există un potențial foarte mare și pentru Constanța, iar o colaborare cu comunitățile locale v-a aduce rezultate„, a declarat directorul AAR, David Ciceo.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Creștere semnificativă a numărului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI