Culture Pub – punctul de lucru de la Casa de Cultura functiona fara aviz de la ISU Dobrogea

Incendiu_Culture_Pub_Constanta

Clubul Culture Pub din Constanța, unde duminică seară a izbucnit un incendiu, a fost sancționat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea în 2014 pentru mai multe nereguli, una dintre ele fiind lipsa autorizației de securitate la incendiu, urmând ca în toamna lui 2015 să fie reluate verificările pompierilor, după ce punctul de lucru de la Casa de Cultură și-a mutat activitatea în stațiunea Mamaia pe perioada sezonului estival din acest an.
În luna aprilie 2014, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au descoperit că aceștia nu solicitaseră nici măcar autorizația pentru securitate în caz de incendiu, așa că au aplicat 4 sancțiuni a câte 8500 de lei.
Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a declarat că „punctul de lucru de la Casa de Cultură a fost verificat în aprilie 2014 și au fost constatate nouă nereguli pentru care au fost aplicate patru amenzi și cinci avertismente, una dintre nereguli fiind că nu s-a solicitat și obținut autorizație de securitate la incendiu”.
În aprilie 2015, pompierii au găsit alte nereguli, de această dată la puctul de lucru din stațiunea Mamaia. Una dintre deficiențe se referea la instalația electrică.
Administratorul firmei a fost amendat atunci cu 2000 de lei.
Reprezentanta ISU a spus că la următorul control efectuat de ISU în aprilie 2015 s-a constatat că punctul de lucru de la Casa de Cultură din Constanța fusese închis, activitatea clubului urmând să se desfășoare, în perioada sezonului estival, în stațiunea Mamaia.
„Am fost în Mamaia, s-a verificat spațiul care era în amenajare la momentul acela și au fost constatate două nereguli, pe partea electrică, pentru care au fost amendați. Urma ca, după reluarea activității în municipiu, la Casa de Cultură, să reluăm verificările”, a afirmat Anca Chiriță.
duminică seară, 1 noiembrie, în jurul orei 19.31 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat printr-un apel telefonic la 112 să intervină la un incendiu izbucnit la Culture Pub, în zona Casei de Cultură. S-au deplasat în aproximativ patru minute două autospeciale. În momentul producerii incendiului, spune purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, în club se aflau cinci angajaţi care s-au autoevacuat în siguranţă. Două persoane care au inhalat fum au fost asistate medical la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.
Cercetările autorităților în acest caz sunt în derulare și, referitor la cauza izbucnirii incendiului, se presupune că a fost vorba de un scurtcircuit la un panou electric.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Culture Pub – punctul de lucru de la Casa de Cultura functiona fara aviz de la ISU Dobrogea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI