Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cum arată viata regilor africani cu zeci de neveste si sute de copii

viata regilor africani2
Abumi II este al 11-lea rege al Bafut, Camerun şi are aproape 100 de neveste. Nu toate au fost ale lui de la început. Conform tradiţiei, atunci când un rege moare, succesorul său moşteneşte toate nevestele acestuia, apoi se căsătoreşte cu reginele sale, scrie CNN.

„Reginele joacă un rol important în această societate deoarece contribuie la modelarea viitorului rege”, a spus Prinţul Nickson.
„În spatele fiecărui om de succes trebuie să se afle o femeie foarte fermă”, spune şi a treia nevastă a lui Abumbi, Regina Constance.
„Potrivit tradiţiei noastre, atunci când un prinţ devine rege, nevestele mai în vârstă rămân pe lângă rege pentru a-l învăţa tradiţiile deorece acesta nu le ştie”, mai spune ea.
Deşi este legală poligamia, căsătoriile poligame sunt din ce în ce mai puţine pe continentul african. Asta datorită schimbărilor valorilor oameni, răspândirii creştinismului, dar şi datorită costurilor de viaţă tot mai mari, notează Business Magazin.

viata regilor africani1
„Rolul meu este să îmbin valorile moderne şi pe cele tradiţionale şi să am grijă de cultura noastră, să nu fie distrusă. Fără cultură nu eşti o fiinţă umană, ci un animal. Aşadar, această instituţie a regalităţii face parte din cultura noastră”, spune Fon Abumbi II, care a condus Bafut timp de 47 de ani.
Prin urmare, modul de viaţă al regilor este provocat pe de o parte de tradiţie, pe de altă parte de modernitate. Regele Zofoa III spune că deşi a moştenit 72 de neveste şi peste 500 de copii după moartea tatălui său, se consideră un rege foarte modern.
„Ca să conduci un regat în prezent trebuie să fii educat, deoarece lucrurile se mişcă foarte repede. Cum se spune, educaţia este lumina, ignoranţa este întunericul”.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cum arată viata regilor africani cu zeci de neveste si sute de copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI