Cum se manifestă şi cum se transmite virusul Ebola

Ebola-virus

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Boala se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 60 şi 90% în cazul oamenilor şi până în acest moment nu există un vaccin omologat împotriva ei. În perioada de incubaţie, cuprinsă între 2 şi 21 de zile, când omul nu simte nimic, virusul nu se transmite. Boala debutează cu febră, dureri de cap şi în gât şi stare de slăbiciune. Bolnavul face apoi hemoragii interne şi externe.
Boala se transmite prin contact direct cu sânge sau alte fluide provenind de la animalele sau persoanele infectate. Nu se transmite prin aer. Între 60 şi 90 la sută dintre cei infectaţi mor, fiindcă le cedează organele interne. Unele persoane sunt însă imune, dar specialiştii nu pot explica de ce.
Totuşi, virusul Ebola poate fi distrus uşor prin spălarea cu săpun sau cu detergent. Specialiştii au constatat şi că virusul supravieţuieste puţin pe suprafeţele expuse la soare.
În România, deocamdată, doar Institutul de boli infecţioase „Matei Balş” din Capitală este autorizat şi pregătit să preia eventualele persoane suspecte de infectare cu virusul Ebola.
La Londra, au fost stabiliţi inclusiv cei 7 medici instruiţi să îngrijească eventualele cazuri de ebola într-o unitate medicală de maximă securitate.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cum se manifestă şi cum se transmite virusul Ebola”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: