Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Daca adormi la ora asta risti sa te ingrasi

Risti sa te ingrasi

Toată lumea este conştientă că un somn odihnitor este elixirul unei vieţi sănătoase şi lipsite de stres. Numeroase cercetări au ilustrat şi importanţa pe care o are somnul în lupta contra obezităţii, informează One.ro.
Exerciţiile fizice combinate cu un regim alimentar sărac în calorii reprezintă elementul-cheie în lupta contra obezităţii. Totuşi, nu trebuie să neglijăm odihna corectă. Astfel, somnul de calitate, 8 ore pe noapte, este recomandat de specialişti. O mare importanţă o are şi ora la care mergem la culcare.
Potrivit One.ro, lipsa somnului, o trăsătură a societăţii moderne, accentuează tendinţa de obezitate, în virtutea a două mecanisme distincte. Pe de o parte, cercetătorii au observat recent că lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame. În plus, ea alterează sinteza de hormoni implicaţi în regularizarea apetitului (leptină, grelină şi mai ales cortizol), limitând astfel eficienţa unui regim alimentar.
Potrivit unui studiu recent, cei care adorm după ora 23.00 tind să se îngraşe, deoarece nu-şi înfrânează pofta de fast food şi alcool. Astfel, cu cât te culci mai târziu cu atât mănânci mai mult, cu aproximativ 220 de calorii pe zi.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Daca adormi la ora asta risti sa te ingrasi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI