Dăncilă: Adresez un mesaj de pace politică şi către preşedinte Klaus Iohannis

Viorica Dancila
Premierul Viorica Dăncilă i-a adresat, miercuri, în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului, un mesaj ”de pace” preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că va lăsa ”în spate dezbinarea, las în spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile adresate anterior”.

”În această şedinţă solemnă a Centenarului Marii Uniri adresez un mesaj de pace politică şi către preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale, în calităţile oficiale pe care le avem, avem datoria de a colabora şi coopera între noi. E o datorie dincolo de orice miză personală. E momentul să ne bucurăm de linişte, de consens.Vreau să aniversăm ziua naţională într-un climat de linişte şi pace, fără dezbinare. Interesul naţional trebuie să primeze interesului personal. În acest moment solemn al Centenarului încerc să mă inspir din înţelepciunea părinţilor Marii Uniri şi las în spate dezbinarea, las în spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile care mi-au fost adresate anterior”, a spus Viorica Dăncilă.
Ea a spus că adresează ”un mesaj de pace şi unitate” tuturor românilor.
”Eu cred în consens, în echilibru şi în coperare. vedem cu toţii că, din păcate, sunt situaţii în care este foarte dificil să se ajungă la un consens, însă eu am încredere că aceste obstacole pot fi depăşite. Orgoliile politice şi interesele personale nu au ce căuta pe acest drum. De acum, preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Să fim uniţi în următoarele şase luni în care România va juca un rol extrem de important. Să fim români uniţi astfel încât până în 2024 să adoptăm moneda euro în România. Să realizăm proiectele pentru români şi România. Să facem eforturi pentru a adera la Spaţiul Schengen, iar ţara noastră să nu mai fie criticată pentru lucruri permise în alte state europene. Am încredere că împreună vom gestiona cu succes dosarele pe care le vom avea pe masă şi o mai bună reprezentare pentru cetăţeni europenei. Avem cel puţin 100 de motive să acţionăm ca o Românie demnă. Avem cel puţin 100 de motive să fim mândri că suntem români. Avem o ţară frumoasă şi bogată, o istorie plină de eroi. Avem genii spectaculoase care au ţesut cu fir de aur zestrea noastră culturală, sportivi faimoşi. Dragi români, trebuie să continuăm să ne iubim ţara. Să avem încredere că prin consens, dialog şi deschidere putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte”, a afirmat Dăncilă.
Ea a susţinut că omul politic, indiferent de opţiunile doctrinare, are obligaţia să apere şi să militeze pentru drepturile cetăţenilor români. (Captur[ă: privesc.eu)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: Adresez un mesaj de pace politică şi către preşedinte Klaus Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI