Dăncilă a demisionat de la șefia PSD, iar Ciolacu președinte interimar

Viorica_Dancila
Viorica Dăncilă a demisionat, marți seară, de la conducerea PSD, răspunzând astfel apelului colegilor, care au forțat dizolvarea întregii conduceri a partidului.

Mihai Fifor a demisionat din funcția de secretar general. Mihai Fifor își mai anunțase demisia printr-o postare pe Facebook, pe care a ales însă să o şteargą după scurt timp.
Printre cei care au demisionat se numără Marian Oprişan, Lia Olguţa Vasilescu, Dragoş Benea, Roxana Mânzatu, Dan Nica, Gabriel Zetea şi Carmen Dan.
Din noua conducere mai fac parte secretarul general Paul Stănescu, liderii organizațiilor din județele care au obținut scoruri bune la prezidențiale – anume Teleorman, Olt, Giurgiu, Mehedinți și Gorj – alături de liderii regionali, între care Gabriela Firea.
„A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, această resetare presupune o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor că din echipa care va acționa pentru câștigarea alegerilor viitoare va face parte și Viorica Dăncilă”, a spus Viorica Dăncilă.
Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur în care au fost discuții pe fond, nu de formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau cum se aștepta până acum să pice capete. De fapt și de drept nu a picat niciun capăt azi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regășește în echipa partidului ca și președinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte și după premier”, a spus și Marcel Ciolacu, noul președinte al partidului.
Întrebat dacă a preluat conducerea PSD cu forța, asemenea lui Liviu Dragnea, el a răspuns: „Marea diferență e că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu și pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluat prin forță, nu ar fi durat 6 ore ședința. Nimeni nu i-a cerut demisia, cu toții am ajuns la concluzia ca trebuie resetat acest partid”.
„Eu mi-am depus demisia. Colegii au vorbit, unii au spus că este necesară schimbarea conducerii partidului. Consider ca sunt un președinte responsabil, care vrea să iasă pe ușa din față”, a intervenit Dăncilă. „Din păcate nu poți să faci foarte multe în cinci luni de zile. (…) Nu puteau colegii să-mi scrie demisia, dacă nu vroiam nu-mi dădeam demisia”, a completat ea, negând că a cerut să rămână la șefia PSD până la organizarea Congresului din luna februarie.
În final, Paul Stănescu, noul secretar general, a declarat că „PSD a dat dovadă de maturitate, am dat dovada că conducerea unui partid este un scor de echipă. Pe perioada interimară, toate deciziile vor fi luate de domnul Marcel Ciolacu”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă a demisionat de la șefia PSD, iar Ciolacu președinte interimar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI