Dăncilă: Fără milă, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotriva criminalităţii

Viorica_Dancila
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că declară război împotriva criminalităţii în contextul crimei de la Caracal. Ea spune că deoarece este mamă se va implica personal în reformă. „Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotriva criminalităţii”.

„Sunt deja cinci zile de când vestea cutremurătoare a întâmplărilor din Caracal ne-a lovit. E un caz șocant, o tragedie care ne-a zguduit pe toți. Cu toții suntem, înainte de orice, oameni, avem familii, rude, pe care vrem să le știm bine. Este firesc să ne doară imaginea unei cruzimi de nedescris, dar și a unei incapacități din partea celor care ar fi trebuit să acționeze cu responsabilitate, cu grijă și cu maximă atenție pentru siguranța și viața unui copil. Revolta oamenilor din aceste zile este jusrtificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Ţara noastră nu aparţine criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane. Sunt femeie, mamă, am crescut un copil, ştiu ce înseamnă grija. Ştiu câtă nevoie avem să ne ştim copiii şi familia în siguranţă. De aceea mă voi implica personal în această reformă. Voi urmări şi voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotiva criminalităţii. Acest probleme nu sunt de ieri, de azi. Trenează de ani de zile şi nu putem vorbi de nevinovaţi. Vinovaţi sunt toţi cei care au putut face ceva şi n-au făcut”, a declarat la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.
„România trebuie să depășească criza instituțiilor răspunzătoare pentru siguranța cetățeanului, să reparăm ce e de reparat, să înlocuit ce e înlocuit, să facem să funcționeze așa cum ar fi trebuit s-o facă acum cinci zile și, din păcate, n-au făcut-o. Trebuie să ne adunăm toate forțele – instituții ale statului, forțe politice, ONG-uri, români – ca să luptăm împotriva criminalității, a tuturor actelor care ne pun în pericol siguranța și ne lezează drepturile fundamentale. Putem mișca lucruri, putem porni reforme și asta vom face”, a mai spus Dăncilă.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a cerut, miercuri, ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute şu va cere Parlamentului procedură de urgenţă pentru proiect.
„Astăzi am solicitat ministrului de Interne urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute, aflat în avizare în acest moment în cadrul Ministerului. Voi solicita Parlamentului procedură de urgenţă pentru acest proiect. Am cerut declanșarea unei operațiuni de reinstaurare a ordinii publice, creșterea efectivelor, reintroducerea postului de sectorist, mai mulți agenți de poliție în spațiile publice, în permanență. Am solicitat un raport al tuturor cazurilor de răpire existente în țară, în acest moment la Poliție. Voi dispune alocarea tuturor resurselor necesare pentru soluționarea imediată a acestor cazuri. Am cerut să fie creat un registru cu persoanele cu agresiuni sexuale la activ și am dispus monitorizarea lor în permanență. Ne axăm pe prevenția recidivelor”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: Fără milă, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotriva criminalităţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI