Dăncilă: Iohannis este un preşedinte „dictator”, care vrea să conducă Guvernul şi Parlamentul

Viorica_Dancila
Viorica Dăncilă a susţinut joi că şeful statului, Klaus Iohannis, doreşte un „monopol de putere”, este un preşedinte „dictator”, care vrea să conducă Guvernul şi Parlamentul şi care îşi ameninţă contracandidaţii cu procurorii, prin intermediari.

„L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan, portavocea preşedintelui Iohannis, ameninţându-mă cu procurorii. Citez: „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Ce să înţeleg? Pentru că am îndrăznit să-l chem pe preşedinte la o dezbatere în faţa românilor sunt ameninţată cu procurorii şi cu dosare? Că, aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, şi aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna, care spera că ajungă în turul doi, şi a avut dosar penal, acelaşi lucru trebuie să i se întâmple şi lui Viorica Dăncilă? Sunt foarte multe coincidenţe, sunt foarte multe lucruri care sunt nefireşti pentru un stat membru al UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, pe care îl vrea preşedintele Iohannis, cel care vrea să conducă România din calitatea sa de preşedinte, cel care conduce Guvernul României, cel care vrea să conducă Parlamentul României, cel care vrea să aibă puterea absolută în România. Acum, la 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un preşedinte dictator, care vrea să aibă puterea şi să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce li se ordonă”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferinţă de presă la sediul PSD.
Eu nu am o problemă în a discuta cu procurorii. Nu am absolut nimic de ascuns! Dar modul în care se procedează este unul care nu trebuie acceptat de niciun român”, a spus, Viorica Dăncilă.
„Îi cer domnului Iohannis să iasă public și dea explicații întregii țări, de ce domnul Rareș Bogdan are informații despre ce vor să facă procurorii. E inadmisibil ca un partid politic să spună ce vor să facă procurorii, pe cine vor chema la audieri, și să nu țină cont de independența justiției. Toate aceste lucruri arată disperare, că avem un președinte dictator, care, dacă nu vine la o dezbatere, atunci își trimite mesagerii ca să îi amenințe pe contracandidați cu dosare penale”, a adăugat Viorica Dăncilă.
De asemenea, Viorica Dăncilă a fost întrebată cu privire la dosarul 10 august.
„Eu sper și am credința că judecătorii, procurorii, vor aduce lumina în acest caz. Nădăjduiesc ca dosarul 10 august să fie elucidat cât mai repede, iar românii să afle adevărul. Nu a greșit toată Jandarmeria, precum spune candidatul Iohannis. Au fost jandarmi care au greșit, ei vor plăti. Nu putem să acuzăm pe toți cei care au protestat pe 10 august. A fost un grup care a fost violent și care a creat aceste probleme. Aceia trebuie să plătească!. Uitați-vă la 10 august de anul acesta când acel grup nu a mai existat și nu au mai fost probleme. Eu cred că cei care au greșit trebuie să plătească! Este complet incorect să dai vina pe o instituție sau să încerci să folosești politic un astfel de eveniment! Am văzut politicieni care au folosit tragediile unor oameni, în interes electoral. Cred că toate aceste lucruri trebuie dublate de adevăr. Cred în adevăr. Nu am ce să le spun anchetatorilor legat de 10 august. Numele meu nu va apărea în acest dosar pentru că nu am niciun amestec. (…) Dat fiind faptul că a apărut acum dosarul 10 august, chiar cu o săptămână înainte de alegeri, ținta principală este contracandidatul pe care vor să îl cheme în fața procurorilor. Nu am nimic de ascuns!” a spus Viorica Dăncilă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: Iohannis este un preşedinte „dictator”, care vrea să conducă Guvernul şi Parlamentul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI