Dăncilă: Noi ne vom continua activitatea, vom merge în Parlament

Viorica_Dancila
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seara, că va merge în Parlament pentru a cere un vot de încredere pentru noul guvern. Ea l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis, care îi ceruse acest lucru, și l-a comparat cu fostul coleg de alianță, Călin Popescu Tăriceanu: „domni cu pretenții de bărbați de stat”.

Noi ne vom continua activitatea, vom merge în Parlament și spun acest lucru nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum susțin unii, ci pentru că avem responsabilitatea de a duce guvernarea până la capăt. Mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară. Nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă„, a afirmat Dăncilă la Palatul Victoria.
Premierul îl acuză pe președinte că nu și-a înțeles rolul și l-a acuzat de „sabotaj”.
Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul dat de candidatul la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis care nu și-a înțeles rolul constituțional nici după cinci ani de când ocupă această funcție. Atitudinea lui Iohannis nu este surprinzătoare, de 2 ani și jumătate se folosește de funcția pe care o deține pentru a bloca activitatea acestui Guvern. Președintele nu a înțeles nici de această dată câtă nevoie are România de stabilitatea instituțiilor statului, care trebuie să funcționeze. Este un comportament la fel de imatur ca cel al domnului Călin Popescu Tăriceanu: unul abandonează guvernarea, celălalt o sabotează„, a declarat premierul Dăncilă.
Viorica Dăncilă s-a declarat profund dezamăgită de „spectacolul candidatului” Klaus Iohannis și i-a cerut să aducă probe pentru afirmația că guvernul pe care îl conduce este guvern corupt.
Avem un preşedinte care a reuşit contraperformanţa de a bloca guvernul refuzând miniştrii după bunul plac. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte probe pentru afirmaţia că suntem un guvern corupt. Este același Guvern lăudat de președintele Trump și de toți oficialii europeni pentru bună gestionare a problemelor europene, și același Guvern care a făcut investiții în toate comunele. Domnul Iohannis îşi vinde sloganul, însă, în realitate, nu îşi doreşte un guvern normal, un parlament normal şi nici o societate normală. Nu voi accepta niciodată că votul romanilor să fie discreditat. Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte și nu pe cine țipă și jignește mai tare. Dacă toți acești oameni politici care conduc acest stat și care au putere în partidele lor se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor„, a conchis Viorica Dăncilă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: Noi ne vom continua activitatea, vom merge în Parlament”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI