Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dăncilă: Prima sarcină a lui Fifor va fi să verifice activitatea IPJ-urilor din toată ţara

Viorica_Dancila
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat marţi că i-a transmis ca primă sarcină ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, verificarea activităţii la nivelul tuturor Inspectoratelor Judeţene de Poliţie.

„Prima sarcină a domnului Fifor este să verifice modul de verificare a inspectoratelor de poliția și a insttituții de intervenție. Mă voi implica personal în eficientizare instituțiilor statului, pentru că este evident că sunt multe disfuncționalități”.
Premierul a ţinut să precizeze că în ultimii ani s-a promovat intens lupta anticorupţie, dar nu trebuie lăsată mai prejos lupta împotriva criminalităţii.
„În spaţiul public s-a promovat intens în ultimii ani lupta împotriva corupţiei, ceea ce este corect, iar lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar în acelaşi timp nu trebuie lăsată mai prejos lupta împotriva criminalităţii, împotriva reţelelor de trafic de persoane şi de droguri, împotriva violatorilor şi pedofililor, împotriva criminalilor, împotriva celor care destabilizează în cel mai josnic mod societatea. Am discutat în CSAT despre restructurare, despre modificări legislative care sunt atât de necesare, care să pedepsească mult mai drastic asemenea comportamente. Lupta împotriva corupției trebuie să contnue, dar nu trebuie abandonată luptă împotriva criminalilor, a celor care destabilizează societatea. România nu este o ţară a infractorilor, nu este ţara criminalilor, nu este ţara proxeneţilor sau violatorilor. Ca prim-ministru nu voi lăsa, nu voi permite să se lipească această etichetă României. Dar cred că trebuie să dăm dovadă de consens, trebuie să vedem ce putem face fiecare pentru a îndrepta lucrurile. Avem datoria morală de a aduce în faţa tuturor adevărul şi cred că acest lucru este aşteptat de la noi şi de familii, dar şi de cetăţeni care aşteaptă să vadă ce vor face autorităţile, care este răspunsul pe care îl dăm noi acestei tragedii. Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul într-o sesiune extraordinară și de a da o OUG care să relementeze toate disfuncționalitățile. Dacă vom ieși cu declarații politice nu vom rezolva problemele. Am asigurat toți șefii de arme, toți șefii din MAI, că vor avea în premierul României un partener pe care se vor baza, pentru a face posibile acele lucruri care nu au funcționat. Voi urmări fiecare decizie, fiecare pas care se face”, a încheiat Dăncilă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: Prima sarcină a lui Fifor va fi să verifice activitatea IPJ-urilor din toată ţara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI