Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dăncilă: România vrea președinție ambițioasă. C.E. spune că suntem pregătiți

Viorica Dancila
Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că România îşi doreşte o preşedinţie ambiţioasă a Consiliului UE și că suntem bine pregătiţi că putem prelua şi executa Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

„Am vorbit despre cooperarea între guvernul României, între viitoare Preşedinţie şi Comisia Europeană, dar am prezentat şi priorităţile Preşedinţiei. Discuţiile au fost constructive am abordat subiecte care se vor afla pe agenda europeană. Am ascultat cu foarte multă atenţie opiniile comisarilor europeni, opinii exprimate şi de membri Guvernului şi am văzut că multe din aceste provocări există o dorinţă de rezolvare. Am reiterat faptul că România îşi doreşte o Preşedinţie ambiţioasă, de a avea acord politic pe cadrul financiar multianual. Cred că e important pentru că pe timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE agenda strategică 2014-2019. Ştim că România va avea rol de mediator şi trebuie să obţinem un consens în rândul statele membre. Aşteptăm cu mare nerăbdare prezenta Colegiului Comisarilor la Bucureşti în data de 10-11 ianuarie anul viitor pentru a discuta despre fiecare dosar în parte. Vreau să vă zic că în aceste zile au avut loc discuţii astfel încât să putem avea o trecere lină la dosarele pe care le vom avea în perioada Preşedinţiei europene. Ne bucură foarte mult faptul că Comisia Europeană e convinsă că suntem bine pregătiţi că putem prelua şi executa Preşedinţia rotativă a Consiliului UE”,  a declarat Viorica Dăncilă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dăncilă: România vrea președinție ambițioasă. C.E. spune că suntem pregătiți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI