Danone inchide trei fabrici din Europa

Danone lactate de baut
Danone lactate de baut

Danone lactate de bautGrupul agroalimentar francez Danone a anunţat miercuri că intenţionează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa şi să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete, transmite Reuters.
Danone va închide facilităţile de producţie din Casale Cremasco – Italia, Hagenow – Germania si Budapesta -Ungaria, se arata într-un comunicat al grupului. Toate aceste ţări au fost afectate în mod deosebit de scăderea vânzărilor.
Închiderea acestor trei fabrici şi transferul treptat al producţiei în Belgia, Polonia, Germania şi Franţa ar trebui să permită diviziei de produse lactate proaspete să-şi optimizeze capacitatea de producţie şi să-şi îmbunătăţească competitivitatea în Europa„, se arata în comunicat.
Planul pentru închiderea fabricilor va conduce la pierderea a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 în Germania şi 155 în Ungaria. Grupul intenţionează să colaboreze cu reprezentanţii angajaţilor pentru a identifica soluţii privind noi locuri de muncă pentru angajaţii afectaţi.
Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajaţi la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajaţi şi 190 de facilităţi de producţie.
Proiectul va fi finalizat până la mijlocul anului 2015, notează Danone. Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 la nivel mondial în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul a înregistrat în 2013 vânzări de peste 21,3 de miliarde de euro.
Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Veniturile Danone România au depăşit 481 milioane lei în 2013, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Din 2013. Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Danone inchide trei fabrici din Europa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI