Danut Culetu a demisionat din Parlament si s-a autosuspendat din functiile detinute in PNL.

danut_culetu

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, deputatul Dănuț Culețu, a demisionat, miercuri, din Parlamentul României și s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în PNL.
Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal al cărui membru sunt din anul 1990.
În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statului PNL şi să mă autosuspend din funcţiile deţinute în acest partid“, a declarat Dănuţ Culeţu, deputatul PNL de Constanţa, fost prefect al Constanţei în perioada 2005-2009.
Deputatul liberal, fost o vreme lider al Forţei Civice Constanţa (calitate în care a obţinut mandatul de parlamentar în urma redistribuirii), a fost printre puţinii parlamentari de Constanţa care au răspuns invitaţiei elevilor de a participa la discutarea redobândirii dreptului la vot în consiliile de administraţie a şcolilor.
Dănuţ Culeţu a deţinut în PNL Constanţa legitimaţia cu nr. 14. „Erau liste pe vremea aceea, în arhive trebuie să se mai păstreze. La numărul 14 sunt trecut eu. Dar este timpul să mă retrag“, a mai spus Culeţu. Numele lui Culeţu s-a mai aflat şi pe lista colaboratorilor Securităţii comuniste, fiind învinuit chiar de Poliţie politică. El a obţinut însă în cele din urmă disculparea publică prin documentul CNSAS care dovedea că nu a făcut Poliţie politică.
În ianuarie 2015, Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, împreună cu primarul comunei Valu lui Traian şi fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț Culețu cercetat pentru abuz în serviciu pe perioada în care a fost prefect al județului Constanța și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar Constanța.
Au mai fost trimiși în judecată Gabriel Ghețu, care la data faptelor era șef al Biroului Județean de Rentă Viageră Agricolă la Administrația Domeniilor Statului — Reprezentanța Teritorială Constanța, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, Stere Sponte, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și membru în Comisia Județeană de Fond Funciar Constanța, pentru complicitate la abuz în serviciu și Titus Găgeatu, care la data faptelor era consilier în cadrul Compartimentului Urmărirea Actelor cu Caracter Reparatoriu, pentru complicitate la abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit procurorii arată că Dănuț Culețu în calitate de președinte al Comisiei județene de fond funciar Constanța, prin încălcarea dispozițiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus și a determinat adoptarea unei hotărâri, de către comisia menționată fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafață de 656,76 hectare aparținând Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deținut terenuri pe acel amplasament. În acest fel, a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei stațiunii de cercetare, precum și un folos necuvenit de aceeași valoare persoanelor cărora li s-au restituit ilegal terenurile respective„, se arată în comunicatul DNA.
Potrivit sursei citate, anterior, Mitroi Florin, în calitate de președinte al Comisiei locale de fond funciar Valu lui Traian, a formulat către Comisia județeană Constanța propunerea de transformare a anexei cu persoanele care nu fac dovada vechiului amplasament într-o anexă cu persoane care fac dovada vechiului amplasament, cu încălcarea dispozițiilor legale, deși persoanele respective nu făceau individual dovada vechiului amplasament în perimetrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Danut Culetu a demisionat din Parlament si s-a autosuspendat din functiile detinute in PNL.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI